Paroubek: Eurokomisařka s kvalifikací - žena

15.07.2014 21:56

Jak se zdá, lídři současné vládní koalice chtějí navázat na trapnou personální politiku Nečasovy vlády a vypadá to, že momentálně nejsilnější kandidátkou na českého eurokomisaře je Věra Jourová, současná ministryně pro místní rozvoj.

Paroubek: Eurokomisařka s kvalifikací - žena
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Sjednaná PR médií ji líčí jako nejlepší ze všech možných řešení. Upřímně, ani P. Mertlík není člověk, který může v EU na postu eurokomisaře udělat díru do světa. Je to ale bývalý ministr financí, který za sebou má slušnou akademickou dráhu a jenž dlouho sleduje ekonomické dění ve světě.

V. Jourová je možná nejvhodnější kandidátkou bezradných. Nikdo ovšem zatím taktně nezmiňuje, jakou má pro evropskou komisi kvalifikaci. Pokud je kvalifikací pouze to, že je žena, je to trošku slabé kvalifikační portfolio.

Očekával bych, že předseda vlády dohodne se zvoleným předsedou evropské komise Junckerem možná portfolia v EK pro ČR. Nebo naopak vláda sama jasně řekne, o jaký resort má v EK zájem. Ani jedno ani druhé se ale nestalo a asi ani nestane.

Zdá se, že ČR tak bude mít pro babišovský mediální komplex nejpřijatelnější kandidátku na eurokomisaře V. Jourovou s kvalifikací: žena.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice