Paroubek: Komu stojí za hájení Bakala?

20.03.2018 8:34

V pravidelném pořadu na TV Barrandov se prezident Zeman vyjádřil, že jej hluboce urazila slova Institutu Václava Klause týkající se jeho inauguračního projevu.

Paroubek: Komu stojí za hájení Bakala?
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Zeman ve svém projevu na Pražském hradě mj. kritizoval zkrachovalého uhlobarona Z. Bakalu. Klausův institut následně k tomu sdělil výhrady, což je vcelku nepochopitelné právě v souvislosti s miliardářem Bakalou, jenž přivedl OKD k bankrotu, když předtím se svým společníkem, během let působení v OKD dokázal z této společnosti vytahat 100 – 120 mld. Kč.

Pokud prezident hovořil o privatizaci OKD nebo o médiích jako jsou Hospodářské noviny a Respekt, které patří prostřednictvím vydavatelství Economia Bakalovi. Neměl by to být důvod k nějaké kritice ze strany institutu. Institut hovoří v souvislosti se Zemanovou řečí. O jeho mstivosti, jíž dal prý prezident průchod. Na druhou stranu, proč by měl prezident mlčet, když Bakalu a způsob privatizace OKD a také „hospodaření“ této společnosti jako problém vidí.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Bakala ostatně před sněmovními volbami v roce 2010, se poskytováním finančních darů stranám české pravice a poskytnutím mediální podpory těmto stranám, vcelku úspěšně snažil o zásah do volební kampaně. Měl v tom své zájmy. Jednalo se mu perspektivně o to, nedodržet svůj veřejný příslib, prodat byty OKD za výhodných podmínek jejich nájemníkům. Šlo mu o to, prodat tyto byty a vytěžit z prodeje co nejvíce.

Podle kvalifikovaných odhadů Bakala se svým společníkem z tohoto prodeje získali 20 – 25 mld. Kč.

Nevím, zda si lidé na náměstích českých měst, kteří demonstrovali mj. také proti projevu M. Zemana, uvědomují, že se vlastně zastávají člověka, který byl rozhodnutím soudu uznán coby gauner. A je podivné, pokud takový člověk ještě vlastní v Česku část médií. Řekl bych, že je to přímo neuvěřitelné a je dobře, že to vzrušuje alespoň prezidenta republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…