Paroubek (LEV 21): Babiš hodil Prachaře přes palubu

17.10.2014 22:01

Babišonoviny (MfD) si dnes vzaly na paškál ministra dopravy za ANO A. Prachaře. Ten je svým „loajálním“ šéfem Babišem odepsán ještě v den konání 2. kola senátních voleb, ve kterých v Přerově, pochopitelně zcela beznadějně, kandiduje.

Paroubek (LEV 21): Babiš hodil Prachaře přes palubu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Předseda hnutí ANO Babiš ukazuje, jak se chová k lidem, které již nepotřebuje nebo kteří se ukážou jako nepotřební. Právě takovým je současný ministr dopravy A. Prachař, jehož politickou budoucnost si dovoluji odhadnout už pouze na desítky hodin. Babiš, aniž by zachoval dekorum, svolil k jeho politické popravě ve své MfD.

Ne, že by mně ministra Prachaře bylo líto, prokazuje příkladnou neschopnost na úrovni Stanjury, Dobeše či Bárty, svých neslavných předchůdců v úřadu,
kteří spolu s Prachařem dovedli resort dopravy do tragické situace, a to zejména po personální stránce. A od této (zejména personální) krize se odvíjí i chabé pracovní výkony tohoto resortu.

Predestinovaný nový šéf ministerstva dopravy poslanec J. Volný hnutí ANO, troufám si odhadnout, žádné závratné změny k lepšímu v resortu dopravy nebude schopen udělat. A. Babiš by nyní potřeboval politického Einsteina, a zejména pracovního giganta, který by zhruba během necelých dvou let dokázal zajistit realizaci investic resortu v hodnotě zhruba čtvrt bilionu korun.(!)

K tomu bude muset ministr dopravy vyřešit několik klíčových úkolů:

1. personální situaci ve vedení ŘSD, největšího investora ve veřejném sektoru v ČR,

2. personální situaci ve vedení ČD Cargo,

3. dořešit výkupy pozemků potřebných pro výstavbu dálniční sítě ad.,

4. rychle uspořádat tendry na chybějící projektovou dokumentaci liniových staveb,

5. uspořádat stovky veřejných soutěží na výstavbu dopravních a dalších staveb v resortu dopravy,

6. přemluvit dalšího resortního ministra hnutí ANO –ministra pro místní rozvoj – (v současné době K. Šlechtová), aby začal urychleně, podle nových evropských směrnic, pracovat na návrhu nového zákona o veřejných zakázkách, tak aby tento zákon platil co nejdříve a aby byla zajištěna průchodnost výběrového řízení.

Tyto, ale i desítky „menších“ úkolů v resortu dopravy ministr Prachař prostě nevnímá. A odhaduji, že ani predestinovaný ministr dopravy J. Volný není takový duševní, manažerský a politický gigant, který by dokázal takto složité úkoly uspokojivě zvládnout. To už ale bude odpovědnost těch, kteří výběr nového ministra dopravy provedou, tedy šéfa hnutí ANO Babiše a premiéra Sobotky.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…