Paroubek: Nejlepší možnost

25.03.2017 20:19

Jiří Havlíček se stává novým ministrem průmyslu a obchodu. J. Havlíček je příkladem politika, který začal od píky a propracoval se na velmi dobrou odbornou i politickou úroveň. Havlíček má za sebou funkce v komunální politice, v Čáslavi byl úspěšným místostarostou, a je člověkem, který se velice dobře seznámil za léta strávená na MPO s náplní práce tohoto ministerstva.

Paroubek: Nejlepší možnost
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

V letech 2003 -2006 byl šéfem úřadu tehdejšího ministra průmyslu a obchodu Urbana, a ministr Mládek jej od počátku vybral jako svého prvního náměstka. V této funkci je Havlíček již přes tři roky.

Jako dřívější ústřední tajemník sociální demokracie v letech 2006 -2010 zná velmi dobře také stranické kádry a lidé z ČSSD znají velmi dobře Havlíčka. Vždy byl spolehlivý, mimořádně pracovitý a iniciativní. Tyto vlastnosti mu zůstaly a dále je rozvíjel, i když zůstal jen stupínek vzdálen od ministerského křesla. Nyní před sebou má zhruba půl roku na to, aby ukázal, že může být i v budoucnu dobrým ministrem průmyslu.

Havlíček nikdy v rámci ČSSD neprojevoval velké politické ambice, a přesto se stal jejím ústředním tajemníkem a hlavním manažerem. Bylo to v době největších volebních i jiných úspěchů sociální demokracie a Havlíček se na těchto úspěších velmi významně podílel.

J. Havlíček je 40letý mladý muž, který před sebou může mít velkou politickou kariéru. Vytknul bych mu snad jen to, že za poslední léta přibral na váze. To na volebních plakátech nemusí vypadat právě nejlépe. Nový ministr by si měl dát závazek, že do léta shodí alespoň 5-7 kg. Pokud jej Sobotka a Birke nevyužijí na čele některé z krajských kandidátek pro sněmovní volby, bude to věčný hřích a veliká chyba. J. Havlíček politicky i lidsky dozrál, k čemuž mu jistě napomáhá i to, ž se nedávno stal otcem dítěte.

Shrnuto a podtrženo, Jiří Havlíček je překvapivě dobrá volba premiéra Sobotky na post ministra průmyslu a obchodu.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.