Paroubek: Pravice v zajetí sprosťáctví a iluzí

15.06.2018 10:13

Když jsem včera sledoval ČT, povšiml jsem si, jak předseda klubu ODS Stanjura, hovoří o příští koaliční vládě hnutí ANO a ČSSD jako o polokomunistické vládě.

Paroubek: Pravice v zajetí sprosťáctví a iluzí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Má tím zřejmě, ze svého komunistožroutského hlediska na mysli, že tato vláda bude podporována na půdě sněmovny komunisty. A dále to, že ve vládě bude několik bývalých členů komunistické strany. Tedy té předlistopadové komunistické strany. Upřímně, předhazovat dnes multimiliardáři Babišovi jeho někdejší členství v komunistické straně je trochu úsměvné.

ODS je zřejmě omámena tím, že jí od voleb přibylo ve volebních preferencích několik procent. Zase na druhé straně ovšem, pravice jako celek – tedy TOP 09, Starostové a z části i lidovci – voliče ztrácí. Takže v příštích volbách si umím představit situaci, že ODS s vypětím všech sil bude mít 20% hlasů, ale pokud ze sněmovny vypadnou jejichu dva pravicoví parťáci, např. TOP 09 a Starostové, bude na tom, pokud jde o povolební vyjednávací pozici, ještě hůře než nyní.

Když jsem přijížděl do Prahy, na jedné z dopravních komunikací jsem objevil billboard ODS, na kterém jsou Pražané vyzýváni, aby volili ODS v podzimních komunálních volbách a aby tak poslali vzkaz „komunistické vládě“. Myslí se tím tedy vláda hnutí ANO a ČSSD. Podobné slogany jsou v demokracii zajisté přípustné, ale jsou klamavé a vůbec fujtajbl. Upřímně, nemusím mít rád Andreje Babiše, ale pokud jej někdo takto poblinkává, vzbuzuje to u mě spíše sympatie k poblinkávanému, nežli k tomu, komu se udělalo z údajné komunistické vlády tak špatně. Je smutné, že tuto stranu budou volit často lidé, kteří sami sebe pokládají za součást intelektuálního výkvětu země...

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Druhý billboard, který jsem viděl v Praze, se týká velkého předsevzetí předvolební aliance TOP 09 a Starostů, pokud jde o komunální volby v Praze. Ti slibují „skvělou správu města“. Mám rád paní Marvanovou, i když ji osobně považuji za naprostého politického popletu, který ať v politice dělal, co dělal, vždycky všechno pokazil. Tato milá žena nikdy nic neřídila a nemá žádnou kompetenci k tomu, aby řídila město. To by byla jen Krnáčová II..

A pokud jde o Jiřího Pospíšila,druhého z lídrů, ani on nic o pražských problémech neví. Pražský primátor by ale měl věci znát detailně a do hloubky. Začít se učit až ve funkci komunálního politika, to je pro řízené město nejméně rok ztráta. J. Pospíšil je univerzální voják. Rozpadající se TOP 09 řídí z Bruselu. Před pár lety, ještě v jiném politickém dresu, kandidoval s úspěchem do krajského zastupitelstva v Plzeňském kraji, prostě všestranný politik....

Všechny průzkumy veřejného mínění, které byly prováděny v českých a moravských velkých městech, říkají, že lidé od kandidátů očekávají kompetentnost. Jakou má ale kompetentnost v oblasti pražské komunální politiky Jiří Pospíšil či Hana Marvanová? Jejich volební heslo není na rozdíl od ODS nechutné. Ono je jen klamavé. Oba lídři aliance TOP 09 a Starostů po odborné stránce nemají Pražanům co nabídnout.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…