Pastuchová (ANO): Je mi smutno z totalitních praktik této vlády

28.07.2023 18:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chování vlády Petra Fialy.

Pastuchová (ANO): Je mi smutno z totalitních praktik této vlády
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Mgr. Jana Pastuchová (ANO)

Každý z nás zastupuje svoje voliče. Za ně ve sněmovně vystupuje, jejich zájmy se snaží hájit. Je logické, že problémy lidí se opakují. Tedy i my se opakujeme ve svých vystoupeních.

To by ale neměl být důvod k tomu, proč je vládnoucí pětikoalice zastaví, jako se to stalo na návrh Jana Jakoba z TOP 09: „Navíc se nám nyní v diskusi argumenty opakují a už nezaznívá nic nového, co by v předchozích hodinách dlouhého projednávání nezaznělo.“

Já se tedy ke svému vystoupení už nedostanu, vládnoucí pětikoalice mi to neumožní a na sílu a proti všem pravidlům si zpomalení valorizace důchodů a znevýhodnění předčasného odchodu do penze prosadí.

I já bych se ve svém vystoupení opakovala – měla jsem připravené příběhy konkrétních lidí, kteří se na mne obrátili a jichž se vládou na sílu prosazený zákon dotkne. Tedy alespoň ve zkratce to nejdůležitější.

  • Nejedná se o důchodovou reformu. Ta by řešila 2. a 3. pilíř, vláda se baví výhradně o pilíři prvním.
  • Vláda neřeší inflaci a místo toho v době ekonomické krize okrádá zpomalením valorizace penzisty o peníze.
  • Zájemce o předčasný odchod do důchodu, který bude možný jen o tři roky dříve před tím řádným, vláda penalizuje dvakrát – jednou nižší výměrou důchodu, podruhé tím, že jeho část nebude do dosažení důchodového věku valorizovat.

Je mi smutno z totalitních praktik této vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Totalitní praktiky ano souhlasím s vámi., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesualk , 28.07.2023 18:14:11
Ovšem váš průkopnický vůdce je hvězdná totalita. Na to nezapomínejte. To co dnes zažíváme, není jen bankrot konkrétních politiků a vlád, ale bohužel i bankrot reprezentativní demokracie. Nová vrchnost složená z politiků, podnikatelů, médií a expertů má jiné zájmy než většina obyvatel. Ale jak je má reprezentovat, když hovoří jinak a o zcela jiných věcech než většina voličů. Moc elit se dnes nemůže opírat o přesvědčivé argumenty a výsledky a zbývá jí jen manipulace a propaganda. A výsledek? Žijeme v éře prázdných slov kdy se pravda nehledá, ale jen vyhlašuje, kdy pravdivost závisí jen na hlasitosti a hlasitost jen na penězích. Žijeme v éře, kdy neexistují ani sliby, které se musí splnit, ani poznatky, které se dají vyvrátit, ani zákony, které platí pro všechny.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…