Pekarová Adamová (TOP 09): Přímé svědectví paní Abbas je zdrcující a není možné přejít jej mlčením

11.02.2022 9:16 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová přijala uznávanou ujgurskou lidskoprávní obhájkyni Rushan Abbas.

Pekarová Adamová (TOP 09): Přímé svědectví paní Abbas je zdrcující a není možné přejít jej mlčením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Setkání se konalo v době zimní olympiády v Pekingu. Čínská vláda čelí kritice Západu kvůli porušování lidských práv menšin na svém území.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR dnes přijala světově uznávanou ujgurskou obhájkyni základních lidských práv a kulturních svobod Rushan Abbas. Ta je držitelkou ceny Freedom Fighter Award za zvyšování povědomí o situaci příslušníků Ujgurské minority v Čínské lidové republice.

„Přímé svědectví paní Abbas o utrpení jejích blízkých v novodobých koncentračních táborech je zdrcující a není možné přejít jej mlčením,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová bezprostředně po setkání. To se uskutečnilo v době konání zimních olympijských her v Čínské lidové republice, jejíž vláda je řadou západních státníků kritizována mimo jiné za systematické porušování lidských práv ujgurské menšiny v tamní provincii Sin-ťiang.

„S ohledem na agresivní postup čínské komunistické vlády nejen v Sin-ťiangu, ale také v Tibetu, Hongkongu či vůči Tchaj-wanu byla pro mě účast na olympijských hrách od počátku naprosto nemyslitelná,“ dodala předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…