Pekarová Adamová (TOP 09): Teď je nutné přistoupit k úsporným opatřením

28.01.2022 16:19 | Tisková zpráva

V letošním roce se v rozpočtu Sněmovny podaří uspořit takřka 40 milionů korun. Přijatá opatření nebudou mít negativní dopad na chod Sněmovny. Jednou z oblastí, kde dojde ke snížení výdajů, jsou zahraniční cesty.

Pekarová Adamová (TOP 09): Teď je nutné přistoupit k úsporným opatřením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

„Minulá vláda nehorázně zadlužila naši zemi. Proto je teď nutné přistoupit k úsporným opatřením. Nelze se tvářit, že obrovské zadlužení není problém. Úspory se budou týkat i Sněmovny,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová.

Po důkladné fiskální analýze budou užší provozní výdaje Sněmovny sníženy o 13 procent. Kapitálové výdaje pak budou zredukovány o 10 procent. Celkově se v letošním roce podaří uspořit částku ve výši přes 39 milionů korun.

K veškerým úsporným opatřením bylo přistupováno tak, aby jejich zavedením nedošlo k omezení řádného fungování Sněmovny i jejích výborů.

„Jednou z oblastí úspor jsou i nižší výdaje na zahraniční cesty poslanců. Při schvalování služebních cest budeme navíc více dbát na jejich smysluplnost, efektivitu a přínosnost,“ dodala předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.