Pekarová Adamová (TOP 09): Teď je nutné přistoupit k úsporným opatřením

28.01.2022 16:19 | Tisková zpráva

V letošním roce se v rozpočtu Sněmovny podaří uspořit takřka 40 milionů korun. Přijatá opatření nebudou mít negativní dopad na chod Sněmovny. Jednou z oblastí, kde dojde ke snížení výdajů, jsou zahraniční cesty.

Pekarová Adamová (TOP 09): Teď je nutné přistoupit k úsporným opatřením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

„Minulá vláda nehorázně zadlužila naši zemi. Proto je teď nutné přistoupit k úsporným opatřením. Nelze se tvářit, že obrovské zadlužení není problém. Úspory se budou týkat i Sněmovny,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová.

Po důkladné fiskální analýze budou užší provozní výdaje Sněmovny sníženy o 13 procent. Kapitálové výdaje pak budou zredukovány o 10 procent. Celkově se v letošním roce podaří uspořit částku ve výši přes 39 milionů korun.

K veškerým úsporným opatřením bylo přistupováno tak, aby jejich zavedením nedošlo k omezení řádného fungování Sněmovny i jejích výborů.

„Jednou z oblastí úspor jsou i nižší výdaje na zahraniční cesty poslanců. Při schvalování služebních cest budeme navíc více dbát na jejich smysluplnost, efektivitu a přínosnost,“ dodala předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…