Piráti: Do boje o Senát vysíláme Markétu Monsportovou

04.12.2019 5:35

Pirátskou kandidátkou na senátorku ve volebním obvodě č. 3, který zahrnuje Chebsko a Tachovsko, se stala Markéta Monsportová. V primárních volbách, kterých se zúčastnili členové Pirátské strany Karlovarského i Plzeňského kraje, byla zvolena 64 % hlasů již v prvním kole.

Piráti: Do boje o Senát vysíláme Markétu Monsportovou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Děkuji všem Pirátům z Karlovarského a Plzeňského kraje za podporu a s pokorou přijímám tuto výzvu. I když je náš volební obvod ve dvou krajích a od severního konce k jižnímu je takřka sto kilometrů, vnímám jednotné strukturální problémy,“ sdělila Markéta Monsportová. V případě zvolení by se tak chtěla věnovat problémům, které Chebsko a Tachovsko trápí. „Okruhy, které mě zajímají a jsou zásadní pro budoucnost celého regionu od Aše až po Stříbro, jsou školství, zdravotnictví a sociální otázky. Mým dlouhodobým snem je vzbudit v lidech lokální patriotismus a zlepšit celkovou náladu v kraji,“ doplnila Monsportová.

Piráti z Karlovarského a Plzeňského kraje přispějí na kampaň 200 tisíci korunami. Samotná Monsportová je připravena se kampani věnovat na 100 % již od jara. „Ráda bych objela celý region a oslovila co nejvíce voličů. Mám možnost vybudovat silný tým, který mi bude pomáhat na profesionální úrovni. Mým cílem je také propojit mladou a starší generaci a otevřít během kampaně další aktuální témata,“ vysvětlila Monsportová.

Markéta Monsportová (47), rodačka z Ostrova, nyní žijící ve Velké Hleďsebi, je v současnosti krajskou zastupitelkou Karlovarského kraje. Pracuje jako jednatelka cestovní agentury a je výraznou tváří společenského a kulturního života Karlovarského kraje – je předsedkyní mariánskolázeňského spolku Švihák a podílela se na obnovení filmového festivalu v Mariánských Lázních. V současné době je také manažerkou hudební skupiny Zvíře jménem Podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.