Piráti vpluli do horké fáze eurokampaně, ve speciální Pinkáře vyráží na kontaktní tour

06.05.2024 13:09 | Tisková zpráva

Piráti odstartovali horkou fázi eurokampaně s heslem „Odvaha pro Evropu, Evropa pro tebe“. Cílí na silnou konkurenceschopnou Evropu a prosperující Česko bez korupce i nesmyslných dotací oligarchům, kde se dbá na kvalitu života každého člověka bez rozdílu. Nabízejí garanci bezpečí a zahraniční politiky s rovnou páteří.

Piráti vpluli do horké fáze eurokampaně, ve speciální Pinkáře vyráží na kontaktní tour
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Představili také priority pro mladé: usilují o špičkové vzdělávání, podporu talentů i větší dostupnost zahraničního studia. Kladou důraz na udržitelnou budoucnost, tedy snižování dopadů klimatické krize. Rovněž zlepšení péče o duševní zdraví, rovné podmínky pro ženy a muže, ochranu zranitelných skupin a boj proti sexualizovanému a domácímu násilí. Proto spouští petici za přijetí Úmluvy o prevenci a potírání násilí. Dneškem také Piráti zahájí kontaktní tour „S Piráty se bavíš“, na kterou vyjedou mimo jiné speciální Pinkárou.

„Naše země i celá Evropa prochází náročným obdobím. O to víc je třeba kompetentních a odvážných politiků a političek, kteří dokáží výzvám úspěšně čelit. Takové politiky a političky za Piráty máme. Jako houby po dešti se objevují nejrůznější pábitelé a obchodníci se strachem, kteří se snaží rozeštvat společnost a postrčit nás na šikmou plochu směr Východ. To za Piráty odmítáme dovolit. Je ale i na demokratických politicích, aby se k prázdným slibům těchto rádoby mesiášů lidé upínat nepotřebovali,“ uvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„Cílíme tak na silnou konkurenceschopnou Evropu a prosperující Česko. Piráti jsou jediní, kdo jde s dobou. Máme odvahu řešit nové ekonomické výzvy a umíme využít moderní technologie a trendy ve prospěch lidí. Neopakujeme už 30 let ty stejné přežité vize, nebrečíme nad problémy jako jiní politici. Naopak přinášíme reálná řešení. Zároveň jsme a budeme hlavními tahouny boje proti korupci a nesmyslným dotacím typu toastové linky. Máme hmatatelné výsledky a 15 let čistý štít. Chráníme peníze občanů, aby šly místo k oligarchům do škol a školek, zdravotnictví, bydlení,“ nastínil Bartoš s tím, že Piráti jsou zárukou bezpečí a zahraniční politiky s rovnou páteří.

„Jsme hlavním nárazníkem proti všem extremistům, obchodníkům se strachem a populistům. Nás si nelze koupit a nejde nás ani zastrašit. Proto Andrej Babiš označil Piráty za hlavního nepřítele, což od oligarchy bereme jako pochvalu. Zároveň platí, že chceme férovou Evropu a kvalitní život pro všechny bez ohledu na to, kde žijí či z jakého pocházejí prostředí. Postaráme se, aby evropské miliardy pomohly řešit skutečné problémy skutečných lidí v regionech,“ popsal Bartoš priority.

„Dnes stojíme na rozcestí,“ řekl europoslanec a lídr kandidátky Marcel Kolaja. Poukázal na to, že zatímco v posledních pěti letech byl Evropský parlament zárukou solidarity, vzájemné spolupráce a hájení lidských práv, dnes hrozí, že po volbách nastane opak. „Poprvé hrozí, že Evropský parlament nebude naše práva bránit, ale bude nám je brát. Ani čeští konzervativci se již nestydí paktovat na evropské úrovni s extremisty. Naopak se tím chlubí. Získávají od nich hlasy pro své zpátečnické návrhy, o kterých eufemisticky hovoří jako o racionálních. A pak mlčí, když jejich noví přátelé v evropských zemích zakazují potraty, diskriminují menšiny nebo do ulic instalují špehovací kamery,“ dodal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Vláda Andreje Babiše brala lidem peníze a rozhazovala je za dotace

18:09 ODS: Vláda Andreje Babiše brala lidem peníze a rozhazovala je za dotace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke dni daňové svobody.