Plamínková (STAN): Zdroj pitné vody Káraný je nyní schopen získat řadu dotací

25.06.2016 22:25

Společnost Zdroj pitné vody Káraný, a. s., v němž má hl. m. Praha více než 98% akcií a který zásobuje pitnou vodou severní část Prahy a část Středočeského kraje, získala ze Státního fondu životního prostředí (SFŽP) dotaci ve výši 84 milionů korun. Díky ní mohou být v oblasti filtrace instalovány nejmodernější technologie.

Plamínková (STAN): Zdroj pitné vody Káraný je nyní schopen získat řadu dotací
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Dokončení celé akce je plánováno do podzimu roku 2017. Pro občany Prahy a Středočeského kraje modernizace znamená lepší udržitelnost infrastrukturního majetku akcionářů, tedy hlavního města Prahy a středočeských obcí, které jsou na Káraný napojeny. Zdroj pitné vody Káraný využívá k výrobě povrchovou vodu z Jizery, která patří mezi nejčistší řeky v republice.

„Přidělení dotace znamená, že se osvědčuje nový provozní model zavedený v roce 2013. Zdroj pitné vody Káraný je nyní schopen získat řadu dotací, na které dříve kvůli smlouvě s PVK nedosáhl,“ komentuje získání dotace radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.