Poc (ČSSD): K hospodářským zvířatům se chováme jako v době temna

20.03.2014 10:55

Páteční den na Karlově náměstí bude ve znamení happeningové akce kampaně „Já za to stojím", pro kterou je maskotem obří nafukovací prasnice „Hope" v kleci.

Poc (ČSSD): K hospodářským zvířatům se chováme jako v době temna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Poc

Veřejná kampaň má poukázat na život mnoha hospodářských zvířat, zejména prasat, který se kvůli jejich životním podmínkám podobá pobytu v koncentračním táboře. Zítřejší akci pořádá Společnost pro zvířata ve spolupráci a s finanční podporou Compassion in World Farming. Přítomen bude i RNDr. Pavel Poc, biolog a europoslanec, který boj za práva zvířat dlouhodobě podporuje.

Pavel Poc (ČSSD), předseda Parlamentní skupiny pro dobré životní podmínky a ochranu zvířat Evropského parlamentu, ke kampani uvádí: "Žijeme sice v 21. století, k hospodářským zvířatům se  ale chováme, jako bychom žili v době temna. Je skandální, že země EU nedodržují pravidla, která samy schválily. O to víc si cením toho, že kampaň "já za to stojím" má tolik zastánců i v České republice. Není to jen kampaň zemí západní Evropy a to se mi líbí. Je vidět, že i Češi hrají v EU důležitou roli a mohou změnit mnohé."

Páteční akce v Praze je v evropském turné s tímto maskotem poslední. Pořadatelé akce budou vyzývat příchozí k podpoře kampaně svým podpisem pod petici na prosazení směrnice o ochraně prasat do praxe a vyfocením se s "Hope" a dalšími maskoty prasat. Během dne se bude také promítat dokument z českých prasečích farem pořízený vloni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce