Poc (ČSSD): K hospodářským zvířatům se chováme jako v době temna

20.03.2014 10:55

Páteční den na Karlově náměstí bude ve znamení happeningové akce kampaně „Já za to stojím", pro kterou je maskotem obří nafukovací prasnice „Hope" v kleci.

Poc (ČSSD): K hospodářským zvířatům se chováme jako v době temna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Poc

Veřejná kampaň má poukázat na život mnoha hospodářských zvířat, zejména prasat, který se kvůli jejich životním podmínkám podobá pobytu v koncentračním táboře. Zítřejší akci pořádá Společnost pro zvířata ve spolupráci a s finanční podporou Compassion in World Farming. Přítomen bude i RNDr. Pavel Poc, biolog a europoslanec, který boj za práva zvířat dlouhodobě podporuje.

Pavel Poc (ČSSD), předseda Parlamentní skupiny pro dobré životní podmínky a ochranu zvířat Evropského parlamentu, ke kampani uvádí: "Žijeme sice v 21. století, k hospodářským zvířatům se  ale chováme, jako bychom žili v době temna. Je skandální, že země EU nedodržují pravidla, která samy schválily. O to víc si cením toho, že kampaň "já za to stojím" má tolik zastánců i v České republice. Není to jen kampaň zemí západní Evropy a to se mi líbí. Je vidět, že i Češi hrají v EU důležitou roli a mohou změnit mnohé."

Páteční akce v Praze je v evropském turné s tímto maskotem poslední. Pořadatelé akce budou vyzývat příchozí k podpoře kampaně svým podpisem pod petici na prosazení směrnice o ochraně prasat do praxe a vyfocením se s "Hope" a dalšími maskoty prasat. Během dne se bude také promítat dokument z českých prasečích farem pořízený vloni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.