Pokorná Jermanová (ANO): Bohužel jsem víc, než empatické, leč prázdné vyjádření nezaznamenala

22.07.2021 4:31

Komentář na facebookovém profilu k tragickým povodním v Německu

Pokorná Jermanová (ANO): Bohužel jsem víc, než empatické, leč prázdné vyjádření nezaznamenala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Poslední týdny nám příroda ve střední Evropě ukazuje, jakou má sílu a co se může stát, když ji nebudeme chránit a šetřit ji i pro další generace. Kromě toho ale přináší i jiný pohled na naši společnost. Ukazuje, jak se dokážeme semknout, pomáhat si a starat se o ty, kteří to momentálně potřebují.

Po ničivých tornádech, která zasáhla jižní Moravu se zvedla obrovská vlna solidarity napříč republikou včetně partnerských měst zasažených obcí. Nyní si prožívají následky zkázy naši západní sousedé. Mezi zasaženými je i spolková země Porýní - Falc, partnerský region Středočeského kraje. Tomu 16. 7. vyjádřila paní hejtmanka podporu a vzkázala, že jsme připraveni pomoct. Každopádně všichni ze zkušeností nejen z Moravy víme, že v takových situacích je nejdůležitější, aby pomoc přišla rychle. Bohužel jsem víc, než empatické, leč prázdné vyjádření od vedení kraje nezaznamenala. Žádný konkrétní čin, jen slova.

Prosím proto, buďme jako kraj proaktivní, zeptejme se, co potřebují a nečekejme, jestli nás o pomoc požádají. Představitelé zasažených regionů teď mají bezesporu spoustu jiných starostí, než řešit koho mají prosit o pomoc. Musí operativně jednat, řešit a rozdělovat pomoc, která přichází, aby šla tam, kde je nejvíc potřeba. Ta ze Středočeského kraje mezi ní chybí a je to ostuda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce