Poledníček (KDU-ČSL): Největší prioritou je „vytěžit“ potenciál zápisu na seznam UNESCO

14.12.2021 5:34 | Komentář

Bilancování při příležitosti ročního výročí podpisu koaliční smlouvy v Karlovarském kraji.

Poledníček (KDU-ČSL): Největší prioritou je „vytěžit“ potenciál zápisu na seznam UNESCO
Foto: Archiv Marka Poledníčka
Popisek: Marek Poledníček

Ve volební kampani do krajských voleb jsem akcentoval mimořádný význam cestovního ruchu pro Karlovarský kraj. Díky výsledku voleb a povolebnímu vyjednávání jsem byl jmenován předsedou Komise lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO. Jasnou jedničkou mezi našimi prioritami je záchrana českého lázeňství a pomoc segmentu cestovního ruchu jako celku.

Jsem rád, že se i přes zpoždění při sestavení koalice, prostředky z dotačních programů na podporu cestovního ruchu, podařilo rozdělit v obvyklém termínu. Pro následující období se nám termíny podání žádost a vyplacení peněz podařilo výrazně přiblížit na začátek roku. Tuto skutečnost všichni žadatelé jistě ocení.

Pro mě osobně je největší prioritou „vytěžit“ potenciál zápisu jich druhého celku na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Dle mého názoru i osobních zjištění jsou velké mezery v propagaci, označení i infrastruktuře. Jistý prostor vidím také ve zlepšení aktivní koordinace certifikovaných informačních center podporovaných ze strany kraje. Tyto rezervy bych zejména v roce 2022 použil, aby bylo možné maximálně využít potenciál cestovního ruchu v roce 2023, který je s nadějí očekáván jako snad již „bezkovidový“.

Marek Poledníček, předseda Komise lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO Karlovarského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…