Pospíšil (TOP 09): Zvíře není věc

12.02.2023 19:16 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě v Moravskoslezském kraji

Pospíšil (TOP 09): Zvíře není věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Zdravím vás všechny s dalším zvířecím příběhem, který se snažím řešit. Včera jsem byl na návštěvě v Moravskoslezském kraji a setkal jsem se tam lidmi z organizace Zastavme Utrpení z.s..

Ti mě dovedli k opravdu krásné fence žijící osamoceně v boudě v kotci na zahradě, kterou obklopují jen pole a rušná silnice. Bouda vypadala prachbídně, podle všeho neměla ani izolaci, což když si uvědomíme, že bylo na místě -5°C, není divu, že se fenka celou dobu klepala a kňučela. Bylo mi ji moc líto...

Absolutně nechápu, proč si někdo pořizuje psa (navíc krátkosrsté plemeno) které pak strčí do železného kotce s mizernou boudou. Zatímco chovatel sedí někde v teple doma, jeho pes venku mrzne. K čemu je chovateli pes, který je zavřený většinu času v kotci.

Absolutně se mi nelíbí, co jsem v pátek viděl a budu kvůli tomu podávat i podnět ke Krajské veterinární správě. A znova říkám: Zvíře není věc! Zvířata mají svoje emoce a potřeby, které musí být naplněny ze strany nás - lidí. Pokud to nedokážete, žádné zvíře si, prosím, nepořizujte. Žádný pes si nezaslouží žít u boudy opuštěný jako kůl v plotě!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.