Předsedou poslaneckého klubu ČSSD byl zvolen Jan Chvojka

28.10.2017 13:00

Nově zvolení poslanci ČSSD se dnes (27.října) sešli na ustavující schůzi poslaneckého klubu. Jeho předsedou byl jednohlasně zvolen Jan Chvojka.

Předsedou poslaneckého klubu ČSSD byl zvolen Jan Chvojka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Chvojka, ČSSD

„Vážím si této podpory a doufám, že navážu na práci mého předchůdce z minulého funkčního období Romana Sklenáka,“ uvedl Chvojka.

„Dnes jsme se zabývali našimi prioritami z hlediska obsazování výborů, určili jsme si několik výborů, v nichž budeme usilovat o předsednický post,“ shrnul po jednání klubu jeho čerstvě zvolený předseda Jan Chvojka. Sociální demokracie jednat o možnosti vedení jednoho z následujících výborů: zdravotnického, bezpečnostního, zahraničního výboru, výboru pro obranu, sociální záležitosti, nebo výboru pro evropské záležitosti.

Poslanecký klub se zároveň usnesl, že ČSSD podpoří na post místopředsedy Poslanecké sněmovny dosavadní předseda dolní komory parlamentu Jan Hamáček. „Jsme připraveni ho podporovat, protože ho považujeme za kvalitního kandidáta. S tímto usnesením jdeme do jednání s ostatními stranami,“ dodal předseda klubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!