Premiér Andrej Babiš zahájil festival Týden vědy a techniky Akademie věd ČR

05.11.2018 17:56

Předseda vlády Andrej Babiš se zúčastnil v pondělí 5. listopadu 2018 v Akademie věd ČR (AV ČR) zahájení 18. ročníku festivalu Týden vědy a techniky.

Premiér Andrej Babiš zahájil festival Týden vědy a techniky Akademie věd ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Zdůraznil, že věda a výzkum jsou jednoznačnou prioritou této vlády a je třeba motivovat ke špičkové vědě a výzkumu v různých oborech tak, aby dosažené výsledky nejen posunovaly hranice našeho poznání, ale také pozitivně ovlivňovaly i praktický život lidí.

„Zejména dnes bych zde připomněl ještě jedno: výsledky vědy a výzkumu i vědu jako takovou je třeba srozumitelně a jednoduše komunikovat také mimo odbornou veřejnost. A právě proto bych velmi rád ocenil takovéto akce jako je Týden vědy a techniky Akademie věd, který mám tu čest spolu s paní předsedkyní právě dnes otevírat,“ řekl předseda vlády Andrej Babiš.

Premiér Babiš se při zahájení festivalu zúčastnil i křtu knihy Luboše Velka Republika československá, 1918-1939, která vychází symbolicky v roce, kdy si připomínáme 100 let od založení Československa. Předseda vlády Andrej Babiš vyzdvihl důležitost takové publikace, protože je podle něj důležité si připomínat vlastní historii. Také věří, že brzy vznikne další díl z jiného období našich dějin.

Týden vědy a techniky je největší vědecký festival pořádaný na území České republiky. Probíhá od 5. do 11. listopadu 2018. Letošní ročník s podtitulem Století české vědy, je věnován období mezi lety 1918 a 2018. Během celého týdne návštěvníci mohou zjistit, jak vypadala věda před 100 lety při vzniku Československa. Festival zároveň ukazuje, jakým vývojem vědní obory během posledních 100 let prošly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…