Premiér Babiš: Nejdůležitější je, že neustále klesá náš dluh v poměru k HDP

26.12.2018 16:21

Komentář na facebookovém profilu k deficitu státního rozpočtu

Premiér Babiš: Nejdůležitější je, že neustále klesá náš dluh v poměru k HDP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Náš rozpočet dovolí větší investice do dopravy, školství, vědy, výzkumu. Prostě investice do lidí a do této země tak, aby se to našim dětem a jejich dětem bohatě vrátilo.

Samozřejmě opozice přednášela ve sněmovně celé tragické eposy kvůli našemu plánovanému schodku 40 miliard. Nejvíc se samozřejmě předváděl ten, který nasekal dluhy za 670 miliard a způsobil svými škrty pokračování krize.

Takže já to zopakuju ještě jednou, i když vím, že vy, kteří mě pravidelně sledujete, to už moc dobře znáte. Schodek rozpočtu je PLÁNOVANÝ a během roku se vždycky snažíme, aby byl výsledek mnohem lepší. V roce 2016 jsme měli přebytkový rozpočet, v roce 2017 skoro vyrovnaný, no a tento rok děláme maximum, aby byl taky vyrovnaný. Snažit se budeme i příští rok.

To úplně nejdůležitější je, že neustále KLESÁ náš dluh v poměru k HDP. Ke konci tohoto roku ho znova snížíme. Z 32,2 procent HDP v roce 2017 na 30,7 procent letos. Naše ekonomika roste, máme jedny z nejlepších veřejných rozpočtů v Evropě a skvělý rating od mezinárodních agentur. Myslím, že tyhle Vánoce má naše země co slavit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…