Premiér Fiala: Zbrojní firmy jsou naprosto zásadní pro Restart Česka

18.09.2023 16:03 | Tisková zpráva

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zbrojnímu průmyslu a restartu ČR.

Premiér Fiala: Zbrojní firmy jsou naprosto zásadní pro Restart Česka
Foto: Repro ČT
Popisek: Premiér Petr Fiala na konferenci Česko na křižovatce

Oceňuji, že řada zbrojních firem přichází s inovativními řešeními a technologiemi, investuje do výzkumu a vývoje a vyvíjí nové produkty.

To je klíčové pro udržení konkurenceschopnosti na mezinárodních trzích a také pro naše hospodářství. Přibývají nová pracovní místa, ale také příjmy do rozpočtu a investice. 12 největších českých zbrojních firem odvedlo loni na dani z příjmu o 232 % více než předchozí rok.

Naše zbrojní firmy vyrábějí produkty s vysokou přidanou hodnotou, propojují výsledky a vývoj s tradičním českým průmyslem. To je naprosto zásadní pro Restart Česka.

Usilujeme o to, aby maximum vojenského materiálu bylo pořizováno od domácích výrobců. V zahraničních akvizicích stojíme o to, aby v nich byl zapojen český obranný průmysl. U největších zakázek se snažíme o to, aby byl náš průmysl zapojen až ze 40 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

xxx, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin23 , 18.09.2023 16:20:49
Skoro se bojím zeptat, jak budete zbrojařský průmysl učit šetřit s energiemi a jak si představujete, že udržíte konkurence schopnost? Mimochodem není to tak dlouho, co stejně dutí politici ten zbrojní průmysl zničili, stejně jako armádu. Teď plánuje Černochová válku a jediné, co reálně uskuteční, je, že si předplatí zbytečná letadla, která dostaneme za 10 let. Přitom nejste schopni ani zabazpečit, aby tady bylo nějaké rozumné ukrytí obyvatelstva. I tu Civilní ochranu jste zničili a hodili na hasiče. Zoufalci fialoví.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…