Premiér Sobotka: Podařilo se nám po šestadvaceti letech vrátit Národnímu divadlu jeho provozní budovu

22.08.2016 16:15

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes společně s ministrem kultury Danielem Hermanem předal zástupcům vedení Národního divadla symbolicky klíč od původní provozní budovy Nové scény ND. Tu se podařilo díky rozhodnutí vlády vrátit zpět do rukou státu a Národního divadla po 26 letech sporů, vyvolaných chybou v restitučním zákoně. Premiér se setkal také se zástupci herců a vedoucích pracovníků Národního divadla, se kterými probíral současné provozní a investiční záměry ND.

Premiér Sobotka: Podařilo se nám po šestadvaceti letech vrátit Národnímu divadlu jeho provozní budovu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Těší mě, že se díky rozhodnutí naší vlády podařilo po dlouhých 26 letech vrátit zpět provozní budovu ND do rukou státu a Národního divadla. Napravili jsme chybu v restituční legislativě, v důsledku níž se budova ocitla na dlouhou dobu mimo vlastnictví státu. Navrácení provozní budovy Národnímu divadlu je důležitým krokem v podpoře dlouhodobého a koncepčního rozvoje jedné z nejvýznamnějších kulturních institucí u nás. Umožní zlepšit zázemí jak pro herce, tak návštěvníky ND," uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.