Prezident Zeman: Přál bych si, aby se prezident Kováč stal vzorem pro mladou generaci

06.10.2016 12:31

Prezident republiky kondoloval slovenskému prezidentovi

Prezident Zeman: Přál bych si, aby se prezident Kováč stal vzorem pro mladou generaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve čtvrtek dne 6. října 2016 kondolenční telegram Andreji Kiskovi, prezidentovi Slovenské republiky, v souvislosti s úmrtím prvního prezidenta demokratické Slovenské republiky Michala Kováče.

Vážený pane prezidente,

s hlubokým zármutkem jsem vyslechl zprávu o skonu prvního prezidenta demokratické Slovenské republiky pana Michala Kováče.

Pan prezident Kováč se ujal úřadu v nelehké a nejisté době, kdy si moderní Slovensko hledalo svoji cestu. Byl nejen moudrým mužem a státníkem, ale především prokázal nesmírné množství odvahy. Dokázal čelit tvrdým osobním útokům, nevolil si snadnější cestu a nevzdával se.

Vážený pane prezidente, Vaši vlast opustila významná osobnost, která byla blízkým přítelem i nás Čechů. Vážil jsem si pana prezidenta jako státníka i jako statečného člověka. Domnívám se, že dnešní Evropě chybí osobnosti jeho formátu. Velmi bych si proto přál, aby se pan prezident stal vzorem pro mladou generaci, a věřím, že jeho odkaz bude nadále přežívat v srdcích slovenských občanů.

Dovolte mi, abych Vám, rodině pana prezidenta i slovenskému lidu vyjádřil jménem svým i jménem občanů České republiky upřímnou soustrast.

S úctou

Miloš Zeman
Prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…