Primátor Fink: Opuštěný pozemek vedle Aldisu obsadí ČSOB

27.10.2015 6:32

Město Hradec Králové se dohodlo se zástupci Československé obchodní banky (ČSOB), která hodlá na pozemcích nedaleko Aldisu vybudovat své dlouhodobé regionální sídlo. Pro město představuje tento krok podstatný posun směrem ke zkulturnění o oživení této lokality, včetně navýšení počtu pracovních míst pod hlavičkou ověřeného investora. Ten pro své budoucí působiště vyhlížel vhodné pozemky i v sousedních Pardubicích. K dnešnímu podpisu budoucí kupní smlouvy dali mandát svým hlasováním počátkem září zastupitelé.

Primátor Fink: Opuštěný pozemek vedle Aldisu obsadí ČSOB
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Hradce Králové Zdeněk Fink

Pozemek, který město prodalo ČSOB, je už devět let zatížen nájemním vztahem s developerskou společností Unimex, což v těchto místech omezuje jiné projekty bez spolupráce s touto společností. Výsledkem poměrně dlouhého vyjednávání tří stran, tedy města, Unimexu a ČSOB, je uzavření souboru smluv, včetně budoucí smlouvy o prodeji těchto pozemků o celkové výměře 8128 m 2 za 28,448 mil. korun. Dohromady ČSOB vynaloží částku adekvátní tržní ceně, když kromě kupní ceny, kterou hradí městu, nabídlo, že se bude finančně vypořádávat také s Unimexem. Bude tak částečně kompenzovat náklady Unimexu s údržbou pozemku, již provedenými projekčními pracemi a pronájmem pozemku, který nájemce musel platit městu od července 2006. Za dobu trvání nájemního vztahu takto město obdrželo od společnosti Unimex částku 7 721 600 korun.

ČSOB si zakládá na společenské odpovědnosti a dbá jak na architekturu vlastní stavby a optimální pracovní prostředí pro své pracovníky, tak na kultivaci a další rozvoj svého okolí. Díky projektu stavby administrativní budovy ČSOB se lokalita oživí a do budoucna může přinést i na okolní pozemky velký rozmach. „ČSOB vstupem do lokality Aldis a výstavbou vlastní nové budovy významně a s dlouhodobou perspektivou zapouští v této východočeské metropoli kořeny,“ vysvětluje Zora Křičková, výkonná ředitelka Facilities managementu z ČSOB a dodává, že se nejedná o spekulativní či komerční investici, protože banka opravdu hledala své pevné regionální sídlo. Z údajů ČSOB vyplývá, že zde hodlá vybudovat architektonicky nadčasový bankovní dům, který citlivě zapadne do kontextu města a bude kombinovat veškeré bankou nabízené služby. „V budově je plánována jídelna, kavárna, pobočka pro veškerou klientelu ČSOB. Zároveň chceme vytvořit prostor pro nárůst kapacity vytvářením zcela nových pracovišť,“ dodává Zora Křičková z ČSOB.

„Rozhodnutí ČSOB je pro nás bezpochyby pozitivní informací a celou záležitost bereme v podstatě jako investiční pobídku za účelem vytvoření nových pracovních míst a oživení lokality. Tomu pomůže i lávka přes Labe, která do budoucna propojí centrum města se Šimkovými sady. Počítáme s tím, že nedaleko objektu vznikne také zastávka MHD, která poslouží i Hradečanům bydlícím v okolí. Jsem rád, že se společná jednání podařilo dovést do zdárného konce,“ popisuje budoucí proměnu tohoto místa v centru města primátor Zdeněk Fink.

MUDr. Zdeněk Fink

  • BPP
  • 1. místopředseda Hradeckého demokratického klubu
  • krajský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice