Primátor Hrabálek: Hradec podpoří obec Lužice více než milionem korun

29.06.2021 6:34

Celkem 1,2 milionu korun poskytne město Hradec Králové na pomoc jižní Moravě po zásahu ničivé bouře. Částka, kterou dnes na svém zasedání schválili zastupitelé, bude věnována obci Lužice.

Primátor Hrabálek: Hradec podpoří obec Lužice více než milionem korun
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Kromě přímé finanční pomoci města vyjeli v pátek na Moravu pomáhat hradečtí dobrovolní hasiči.

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí

„V zastupitelstvu jsme se shodli na podpoře jedné z nejvíce postižených obcí na jižní Moravě, a to obci Lužice, které poskytneme částku 1,2 milionu korun. Těžko si někdo z nás dokáže představit, jaké trauma a bolesti si lidé z oblasti prožili a prožívají, ale věříme, že i tento dar přispěje k tomu, aby se domy a prostředí obce mohly co nejdříve opravit a život jejich obyvatel se znovu vrátil do běžných kolejí,“ sdělil primátor města Alexandr Hrabálek. Finanční prostředky budou v následujících dnech bezhotovostním způsobem převedeny na účet obce.

V pátek do místa živelní pohromy odjel odřad profesionálních hasičů a členů jednotek sboru dobrovolných hasičů Hradec Králové a Třebechovice. „Z jednotek města Hradce Králové odjelo dvanáct členů ze sborů Plačice, Malšova Lhota, Třebeš, Malšovice, Svinary a Plácky. Po příjezdu zahájili likvidaci následků mimořádné události, které spočívaly zejména v odstraňování zničených střešních konstrukcí, provizorním zakrytí střech plachtami, nakládce a odvozu suti a nebezpečného odpadu nebo řezání spadlých stromů a větví,“ říká Josef Janura, vedoucí odboru krizového řízení města Hradec Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.