Primátor Hrabálek: Hradecká MHD mění způsob odbavení cestujících

30.04.2020 18:29

Od pondělí 4. května čeká cestující hradecké MHD několik změn, nově budou moci nastupovat předními dveřmi vozidel a spuštěn bude také prodej jízdenek u řidiče.

Primátor Hrabálek: Hradecká MHD mění způsob odbavení cestujících
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

I když dochází k uvolňování jednoho z mimořádných opatření přijatých Dopravním podnikem Hradce Králové, které bylo v platnosti od poloviny března, jsou cestující i nadále povinni dodržovat veškerá preventivní opatření.

„Tento způsob odbavení hradecké MHD je možné obnovit díky odpovědnosti veřejnosti při používání ochranných pomůcek a dodržování všech hygienických opatření. Tato pravidla stále platí a cestování ve vozech MHD je možné pouze se zakrytím dýchacích cest rouškou, respirátorem, šálou nebo šátkem. Zároveň by se k sobě cestující měli chovat ohleduplně a dodržovat určitý rozestup, a to jak ve vozech, tak v zastávkách. Samozřejmě pokud je to možné. Chápu, že v době dopravní špičky je tento požadavek těžko splnitelný,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

„Sedadla v přední části vozu budou zahrazena páskami, aby cestující po nákupu jízdenky jen prošli a posadili se dál od řidiče. Pokud je to ale možné, měli by cestující stále preferovat možnost elektronického bezhotovostního nákupu jízdenek,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová, do jejíž gesce spadají městské organizace. Nákup jízdních dokladů je možné provést například formou mobilní jízdenky prostřednictvím SMS nebo pomocí mobilní aplikace HopOn, kterou je možné si zdarma stáhnout na Google Play nebo App Store.

Hradecká městská hromadné doprava stále funguje v režimu podle prázdninového jízdního řádu. Až do odvolání je stále pozastaven provoz nočních linek č. 51, 52, 53 a 54. Stejně tak i nadále platí zrušení tlačítkového systému otevírání dveří vozů MHD. V zastávkách jsou vždy otevírány centrálně všechny dveře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.