Primátor Hřib: Praha a její Vánoční trhy dosáhly na další mezinárodní ocenění

02.01.2019 8:36

Praha je jednou z nejkrásnějších vánočních destinací světa – to je závěr, na kterém se opět shodují prestižní zahraniční média. Nádherná atmosféra historické Prahy a jejích Vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí opět boduje v žebříčku TOP 5 cestovatelského webu CNN Travel.

Primátor Hřib: Praha a její Vánoční trhy dosáhly na další mezinárodní ocenění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Zdeněk Hřib

Respondenti hodnotí velmi kladně nejen výzdobu a atmosféru, ale i nabízený sortiment vánočního zboží a tradičních nápojů a specialit. Vánoční trhy v centru metropole lákají k návštěvě tisíce zahraničních turistů a hostů hlavního města.

Cestovatelský web americké televize CNN Travel (ZDE) si na Staroměstském náměstí všímá nabídky dárků na trzích a pozitivně hodnotí gastronomii, především pak české klobásy. Zároveň redaktoři doporučují Prahu jako jedno z nejlepších míst pro adventní dovolenou.

„Jsem moc rád, že se naše Vánoční trhy, které se tradičně konají na Staroměstském náměstí, pravidelně umisťují na předních místech různých mezinárodních žebříčků. Beru to jako velkou pochvalu a prestiž pro Prahu. Jsem rád, že každoročně přilákají nejen mnoho tuzemských i zahraničních turistů, ale že jsou oblíbené i mezi Pražany. Věřím, že i v nadcházejících letech se Vánoční trhy budou těšit tak velké oblibě,“ říká Zdeněk Hřib, primátor hlavního města Prahy.

„Praha si v posledních letech vydobyla pevné místo v hodnoceních a anketách o nejkrásnější vánoční destinace a vánoční trhy světa. Mimořádný zájem tisíců návštěvníků z celého světa a jejich pozitivní hodnocení a ohlasy jsou jistě důvodem k oprávněné hrdosti Pražanů na jejich město. Naším hlavním cílem při realizaci Vánočních trhů je především to, aby byly po všech stránkách důstojným reprezentantem českých tradic a pohostinnosti naší metropole,“ říká Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, a.s., organizátora trhů.

Pražské Vánoční trhy ocenily například také renomované britské listy The Telegraph (ZDE), největší irský deník The Independent (ZDE), cestovatelský server Travel Europe (ZDE), server Skyscanner (ZDE) a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice