Primátor Nwelati: Mladá Boleslav mění systém třídění, zavádí kontejnery na kovový odpad

29.01.2022 12:12

Od 1. ledna platí nová obecně závazná vyhláška o stanovení obecního systému odpadového hospodářství ve městě Mladá Boleslav.

Primátor Nwelati: Mladá Boleslav mění systém třídění, zavádí kontejnery na kovový odpad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Raduan Nwelati

Ta mimo jiné mění systém třídění a recyklace odpadu. Změna umožňuje třídit drobný kovový odpad do běžných kontejnerů, čímž odpadá nutnost nosit jej do sběrných dvorů. 

Anketa

Máte důvěru v prof. Jiřího Berana?

91%
5%
hlasovalo: 24034 lidí
Po provedení nezbytných příprav je drobný kov možné třídit od čtvrtka 20. ledna.

V praxi to znamená, že veškeré nápojové obaly, tedy PET lahve i nápojové kartony Tetrapack budou tříděny do společných kontejnerů žluté barvy, kam je možné umísťovat i další plastové obaly. Černo-oranžové kontejnery, do kterých se doposud třídil Tetrapack, od 20. ledna slouží k odkládání drobného kovového odpadu.

"Do kontejnerů na kov patří plechovky od potravin a od nápojů, drobný kovový odpad, nádoby a podobně. Velké kovové předměty je potřeba i nadále odnášet do sběrného dvora. Věřím, že lidé v Mladé Boleslavi tuto změnu uvítají," uvedl primátor Raduan Nwelati.

Pracovníci společnosti Compag museli během první poloviny ledna přelepit informační polepy na více než 400 plastových kontejnerech. V Mladé Boleslavi je nově umístěno celkem 71 kontejnerů na kovový odpad, 60 jich je přímo ve městě, 11 pak v příměstských částech – v každé příměstské části jeden. Nový systém třídění odpadu se dotýká i podzemních kontejnerů. Tak, kde byl doposud kontejner na Tetrapack, se tento mění na společný kontejner pro plasty a Tetrapack. Podzemní kontejnery na kovový odpad nejsou zřízeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

17:17 Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě