Primátor Volf: Konec ubytovny Na Vysokém

20.12.2022 20:33

Ubytovna Na Vysokém musela ukončit svůj provoz. Důvodem byl zcela nevyhovující stavebně-technický stav objektu, který v listopadu letošního roku prověřil Odbor výstavby Magistrátu města Kladna.

Primátor Volf: Konec ubytovny Na Vysokém
Foto: Archiv Milana Volfa
Popisek: Milan Volf

Vzhledem k platné stavební uzávěře, která zajišťuje zamezení výstavby ubytoven po celém správním území města, si mohou obyvatele Dubí oddychnout. Z nyní prázdné budovy již ubytovna být nemůže. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

„Odbor výstavby přibližně před měsícem provedl kontrolní prohlídku ubytovny. Závěr byl jednoznačný. Objekt byl zcela nevyhovující pro jakékoliv důstojné bydlení. Vzhledem k účinnosti stavební uzávěry zamezující výstavby i opravy ubytoven po celém správním území města Kladna bychom vlastníkovi objektu zároveň nepovolili ubytovnu zrekonstruovat. Ubytovna Na Vysokém je tedy již minulostí," uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) a potvrdil tak, že stopku mají nejen nové ubytovny na území města, ale že stavební úřad důsledně dbá na dodržování legislativy i u těch stávajících.

Bývalá ubytovna Na Vysokém v blízkosti fotbalového hřiště SK Slovan Dubí je tak další z řady problémových objektů, které v největším středočeském městě ukončily svůj provoz.

„Po zrušení ubytoven v bývalém hotelu Merkur, Na Kopečku, v Americké ulici či v kině Oko se jedná o další místo, kde bude nyní klidněji. To ovšem neznamená, že v souvislosti s problematikou ubytoven či takzvaných bezdoplatkových zón polevíme," slíbil Volf.

Stavební uzávěry již několik let pomáhají zamezit výstavby ubytoven pro celém správním území města Kladna. Dle jejich znění se zakazuje umísťování a provádění staveb ubytovacích zařízení – stavba, změna dokončené stavby, změna v užívání stavby, změna stavby před jejím dokončením i dodatečné povolení stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …