Primátor Žbánek: Nová multifunkční hala je na dohled

03.11.2023 9:15 | Tisková zpráva

Dvacet osm zastupitelů města při dnešním zasedání zvedlo ruku pro předběžné tržní konzultace na vznik multifunkční haly. Pět bylo proti, jedenáct se zdrželo.

Primátor Žbánek: Nová multifunkční hala je na dohled
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

Otevírá se tím cesta ke vniku nové haly u Velkomoravské ulice, případně na jiných pozemcích v soukromém vlastnictví. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

Tržní konzultace by měly začít ještě letos, nejpozději do prosince, a měly by více specifikovat podmínky projektu výstavby multifunkční haly v Olomouci. Teprve poté bude zastupitelstvo rozhodovat o zapojení města do spolupráce se soukromým investorem.

Podle přijatého usnesení má rada města zahájit předběžné tržní konzultace se zájemci o výstavbu nové multifunkční haly s dvěma ledovými plochami realizované na jejich riziko, do jejich vlastnictví a jimi provozované.

„Jdeme tou nejtransparentnější cestou, která by měla odpovědět na všechny dotazy, na které dosud nebylo z různých důvodů odpovězeno. To znamená, jak si konkrétní zájemce představuje třicetiletou spolupráci s městem, jak je to s příjmem finanční dotace nebo investiční dotace z města. Zatím víme o jediném zájemci, kterým je společnost RedStone Real Estate pana Richarda Morávka. Byl jediným, kdo dorazil oficiálně na jednání rady města, na jednání zastupitelstva města a jeho projekt byl prezentován na mnoha úrovních, včetně odborných komisí,“ uvedl primátor Mirek Žbánek. Výši investice odhadl na dvě miliardy korun.

„Usnesení, které dnes zastupitelstvo schválilo, nám rovněž ukládá zabývat se i dalšími případnými nabídkami soukromého sektoru mimo předběžné tržní konzultace, a to na výstavbu multifunkční haly nebo rekonstrukce stávajícího zimáku, a prověřit tyto potenciální nabídky a možnosti spolupráce. Ostatně tak bychom museli činit ze zákona i v případě, kdyby takové usnesení zastupitelstvo nepřijalo,“ podotkl investiční náměstek primátora Miloslav Tichý. Reagoval tak na nepřijatý protinávrh, kdy část zastupitelů prosazovala opravení současného zimního stadionu v Hynaisově ulici.

Novou multifunkční halou se zastupitelé zabývali už na jaře. Čas na rozmyšlenou si vzali právě do října. Za tu dobu absolvovali k celé problematice odborné konzultace a prezentace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…