Primátorka Krnáčová: Chceme navázat efektivní spolupráci s primátory devíti velkých měst

21.01.2015 19:30

Primátorka Adriana Krnáčová jednala v Brně s primátory devíti velkých českých měst

Primátorka Krnáčová: Chceme navázat efektivní spolupráci s primátory devíti velkých měst
Foto: ODS
Popisek: Adriana Krnáčová

S primátory devíti velkých českých měst a zástupci krajů se dnes v Brně setkala pražská primátorka Adriana Krnáčová. Mimo jiné jednali o stavu územních investic v jednotlivých městech a také o možnostech, jak některé z nich vzájemně propojit.

Konkrétně jde například o územní investice do dopravy, životního prostředí, vzdělání či konkurenceschopnosti. Zástupci velkých měst se také dohodli na způsobu vyjednávání s jednotlivými ministerstvy, především s Ministerstvem pro místní rozvoj, při čerpání dotací z Evropské unie na období 2014 – 2020.

„V našem případě jde především o zlepšení spolupráce a koordinace projektů se Středočeským krajem. Předchozí rada TOP 09 tuto možnost víceméně ignorovala. My se nyní chceme vydat jinou cestou a efektivní spolupráci navázat,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

V pátek 16. ledna se primátorka setkala také s předsedou Asociace krajů Michalem Haškem. Ráda by iniciovala pravidelná setkání se zástupci ostatních krajů ČR. „Na nich bychom si měli sdělovat naše zkušenosti z problematiky využívání fondů EU, rozvojových projektů, grantové politiky a podobně,“ dodala primátorka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…