Prokop (ANO): Policisté bez maturity? Nebráním se tomu

13.08.2023 18:11 | Tisková zpráva

Policisté bez maturity? Nebráním se tomu. Ve městě a na sídlištích je spousta míst, kde se místní ve tmě bojí chodit, protože se prostě necítí bezpečně. Pokud přijímání policistů bez maturity povede k tomu, že bude v ulicích více hlídek, tak jsem rozhodně pro.

Prokop (ANO): Policisté bez maturity? Nebráním se tomu
Foto: Šimon Rogl
Popisek: Setkání předsedy pražského ANO Ondřeje Prokopa s občany

Ale jen za předpokladu, že se o tyto policisty bude policie starat a systematicky je vzdělávat a zvyšovat jejich kvalifikaci. Policie ČR rozhodně musí zajistit, aby tito lidé nezaplnili administrativní místa někde v kancelářích, protože pak by celá věc postrádala smysl. Potřebujeme víc bezpečnosti v ulicích, ne víc excelovských tabulek.

A co se týče toho, jak policisty motivovat, pak jak jinak než finančně. Když může Česko dávat tak velké peníze na obranu zvenku, tak by mělo najít prostředky i na posílení bezpečnosti ve vlastních městech. To považuji za naprosto klíčové a důležité pro klidný každodenní život našich občanů.

Pokud ale Policie ČR uvažuje o tom, že bude přijímat nové posily bez středoškolského vzdělání, svědčí to především o jedné věci. Nejspíš od sboru lidé masově odcházejí. Ztratit kvalifikované policisty je naprostá katastrofa a selhání veřejné správy.

Ovšem kdo se jim může divit, že chtějí lepší podmínky (jak platové, tak osobní). Je naprosto nepřijatelné, aby policisté, kteří nastavují krk na ulicích, si museli sami kupovat prádlo, rukavice a jiné věci, které by měli dostat AUTOMATICKY.

Nejspíš jejich náladě také nepřidá to, že se v podstatě ze všech stran dozvídají, jak o další peníze na platech nejspíš ještě přijdou. Vládní úspory v této oblasti povedou jen a pouze k tomu, že do sboru se budou hlásit ti, kteří už se jinde neuchytili. To je zcela katastrofální scénář, kterému musíme zabránit!

Nicméně by mě ještě zajímalo, zda se vláda vůbec zamyslela nad tím, že v městské policii bylo maturitní vysvědčení kdysi přikázáno zákonem. Pokud tento požadavek u městské zůstane, ale u státní policie zmizí, jaké to bude mít důsledky? Nevím jak vy, ale já už mám plné zuby nepromyšlených rozhodnutí naší vlády. Tohle je rozhodně třeba důkladně prozkoumat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…