R. Váňa (ČSSD): Pocit bezpečí je právem každého občana

13.12.2013 22:29

Rozšíření počtu policistů prý znamená posílení represivního aparátu a snad vtipně míněným přirovnáním se tímto blížíme k režimu v Severní Koreji. Tak to vidí TOP 09, těmito slovy komentoval jednání o státním rozpočtu poslanec Daniel Korte na schůzi sněmovního Výboru pro bezpečnost. Vyjádřením o přibližování se k totalitnímu režimu jsem byl překvapen nejen já, zašumělo to celým sálem.

R. Váňa (ČSSD): Pocit bezpečí je právem každého občana
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

TOP 09 nechce zvyšovat počet policistů, podle ní je v ulicích dostatek mužů v uniformách. I přesto, že za minulých pravicových vlád došlo k jejich několikatisícovému snížení, nejrazantnějšímu v novodobé historii. Stačí se zeptat v jakékoliv obci a městě naší země, co takové opatření přineslo. Tam kde to jde, nahrazují práci policistů v ulicích strážníci městské policie, jejichž činnost hradí obecní rozpočty. Suplování role státu na komunální úrovni je však nesystémové a dlouhodobě neudržitelné. Je to právě stát, který má primární zodpovědnost.

Ministr vnitra Martin Pecina vyslyšel náš názor i stanovisko odborné veřejnosti a předložil sněmovnímu Výboru pro bezpečnost návrh rozpočtu ve svém rezortu, který počítá s navýšením počtu policistů v příštím roce o 1.004 míst na celkem 40 tisíc. Pozitivní je také zvýšení počtu profesionálních výjezdových hasičů o 200 pracovních míst. Z pozice předsedy sněmovního Výboru pro bezpečnost se budu zasazovat o to, aby byl posílen zejména výkon přímé služby, tedy policistů v ulicích. Již několikrát jsem zdůraznil - pocit bezpečí je právem každého občana!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice