Rakušan (STAN): Z těch výroků se dá napsat učebnice fake news

25.10.2019 10:29

V Poslanecké sněmovně včera znovu probíhalo schvalování výročních zprávy o činnosti a hospodaření ČT za roky 2016 a 2017.

Rakušan (STAN): Z těch výroků se dá napsat učebnice fake news
Foto: archiv starosty
Popisek: Vít Rakušan

Včera jsme díky aktivitě opozice znovu projednávali zprávy České televize za rok 2016 a 2017, která neobsahují žádná vážná pochybení, jimiž by se dalo odůvodnit odmítnutí – to ostatně potvrdil i volební výbor Poslanecké sněmovny.

Poslancům ANO, SPD a KSČM ovšem není po chuti, že zde máme nezávislou veřejnoprávní televizi a namísto toalety používají řečnický pultík. Bohužel i včera, stejně jako minulý týden, bylo možné u pultíku sledovat přehlídku fake news a lží, z nichž by se dala sepsat celá učebnice.

Kritika na Českou televizi, stejně jako na každou instituci financovanou z veřejných zdrojů, je oprávněná. Můžeme otevřít debatu o změně fungování i financování veřejnoprávních médií. Ale ne v souvislosti s výročními zprávami, které jsou v pořádku. Vždyť protahováním schválení zpráv drží hlasovací koalice ANO, SPD a KSČM Českou televizi pod krkem a podrývá tím její nezávislé postavení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.