Rejmont (TOP 09): Na ovládnutí policie Babiš pracuje, zdá se, že úspěšně

07.05.2018 17:56

Týdenní zamyšlení

Rejmont (TOP 09): Na ovládnutí policie Babiš pracuje, zdá se, že úspěšně
Foto: TOP 09 / Šimon Pikous
Popisek: Miloš Rejmont

Státní zástupce Jaroslav Šaroch zastavil stíhání Jaroslava Faltýnka a tří dalších manažerů v kauze Čapí hnízdo. U Andreje Babiše, jeho dětí z prvního manželství, manželky, švagra a expertky na dotace Jany Mayerové nebylo stíhání zastaveno. Premiér v demisi a spol. jsou tak nadále důvodně podezřelí z dotačního podvodu. Důvody k jejich obvinění jsou vážné a případ musí policie dál vyšetřovat. Babiš může svoji kauzu Čapí hnízdo předčasně zastavit jen tehdy, pokud ovládne bezpečnostní aparát. Policie je totiž připravena případ dostat až před soud.

Na ovládnutí policie Babiš pracuje. Zdá se, že např. nová ředitelka GIBS Lenka Haderková, která vystřídala Michala Murína, půjde na ruku právě Babišovi a státním zástupcům.

ČSSD dělá, jako by nic. Posedlá vstupem do vlády s ANO. Do vlády s podporou komunistů. Že si ČSSD s ANO rozumí svědčí i shoda v tom, že např. chtějí spustit 3. a 4. vlnu EET, která je pozastavena Ústavním soudem. Že se neštítí podpory komunistů je zdrcující. Vždyť 27. sjezd ČSSD v Bohumíně v roce 1995 spolupráci s KSČM na vládní úrovni bezpodmínečně zakázal. Z historie víme, že v řadách ČSSD se již jeden významný zrádce našel. Zdeněk Fierlinger, československý premiér v letech 1945–1946. Zradil vlastní demokratickou stranu, pomohl sloučit ČSSD s KSČ po komunistickém převratu v roce 1948. Za kus žvance, za teplá korýtka ve vládě, zradí ČSSD demokraticky smýšlející lidi i tentokrát?

Žluté Česko posledních dnů. Podíl má především lehký pyl borovic, smrků a břízy. Řepka sice není výrazný alergen, ale může dráždit i lidi, kteří nemají alergii, protože vylučuje směs přírodních těkavých organických látek. Tento zápach je cítit poblíž polí a může vyvolat chemické dráždění. V 90.letech se řepka pěstovala na 100 000 ha a nyní již téměř na 400 000 ha! Je jí v Česku moc a podle řady odborníků velmi neprospívá krajině, půdě, podzemní vodě, zvěři a v důsledcích také lidem. Odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu například loni zjistili, že v drtivé většině zdrojů podzemních vod, včetně těch, které slouží k zásobování pitnou vodou, jsou nebezpečné pesticidy a další látky, které zemědělci používají při pěstování řepky. Také jsou dávno známa negativa spojená s výrobou biopaliv z řepky. Při jejím pěstování se uvolňuje obrovské množství oxidu dusného, který je nebezpečnější než oxid uhličitý. Navíc se uvádí, že na výrobu jednoho litru biopaliva první generace padne 2500 litrů vody.

MUDR. MILOŠ REJMONT, MÍSTOPŘEDSEDA KV TOP 09 LIBERECKÉHO KRAJE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…