Rozvoral (SPD): Dejme našim občanům možnost rozhodnout, zda chtějí vystoupit z EU

20.04.2020 14:01

K tvrzení, že Evropská unie opět selhala, se přiklání stále více našich občanů a mají k tomu pádné důvody.

Rozvoral (SPD): Dejme našim občanům možnost rozhodnout, zda chtějí vystoupit z EU
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

To, že laxně přistupuje k řešení nelegální imigrace, lze odůvodnit i tím, že jí tento stav vyhovuje, a naopak ho různými formami podporuje. Zcela podcenila i nástup šířící se koronavirové epidemie do unijních zemí, včas nepřijala razantní opatření, a to ve svém důsledku stálo zbytečně velké množství lidských životů.

Hnutí SPD si nepřeje být v područí nadnárodní organizace, kterou představuje Evropská unie. Je to zkostnatělý byrokratický aparát, ve kterém rozhoduje armáda dobře placených, ale nekompetentních úředníků. Naše hnutí dlouho kritizuje vrcholné vedení EU za to, že prioritně neřeší problém nelegálních imigrantů, ale za svou prioritu si stanovila politiku v oblasti klimatu. Cílem EU je snížit emise skleníkových plynů o 40% do roku 2030 ve srovnání s úrovněmi z roku 1990. Tento problém nyní nepovažujeme za prioritní, náš stát zbytečně zatěžuje a bude nás stát nemalé peníze. To je ale jen jeden z mnoha problémů, které naše občany na EU vadí. Dále jenom připomenu dvojí kvalitu potravin a evropskou směrnici zpřísňující pravidla pro držení zbraní.

Vše ale vyvrcholilo v době, kdy se objevily v unijních zemích první příznaky nemoci covid-19. Lídři EU včas problém neřešili a přispěli tak velkým podílem k tomu, že se unijní země ocitly zcela nepřipravené na koronavirovou pandemii. Odpovědnost za své občany vzaly do svých rukou jednotlivé členské země, za což se dočkaly negativních reakcí ze strany EU. Například šéfce Evropské komise Leyenové šlo o udržení Evropské unie, a to i na úkor životů a zdraví unijních občanů, když koncem března v rozhovoru pro agenturu DPA uvedla, že Evropská komise připravuje společnou strategii, jak co nejrychleji zrušit uzavření hranic mezi státy EU. Toto její prohlášení bylo a stále je vzhledem k současné situaci koronavirové pandemie v unijních zemích zcela nepochopitelné a trestuhodné. Ursula von der Leyenová též v posledním březnovém týdnu prohlásila, že nouzová opatření, která zavádějí vlády některých členských zemí, musí být časově omezená a nesmí narušit hodnoty Evropské unie. Šéfka unijní exekutivy takto apelovala na členské země den poté, co maďarský parlament schválil zákon posilující pravomoci vlády.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Poslanci Evropského parlamentu (EP) dali minulý týden v usnesení najevo obavy z vývoje v Maďarsku a Polsku. Maďarská vláda prý získala v rámci nouzového stavu časově neomezené možnosti řídit zemi pomocí dekretů; polská zase narychlo prosadila úpravu volebního zákona, aby se mohly v době pandemie konat prezidentské volby, jejichž favoritem je vládě nakloněná současná hlava státu. EP vyzval Evropskou komisi, aby urychleně ověřila, zda jsou všechny kroky obou zemí v souladu s unijním právem.

Hnutí SPD nepřipustí, aby představitelé EU rozhodovali o osudu našich občanů, a proto prosazujeme referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie. Domnívám se, že nebudeme jediní. Silné protesty se ozývají nejenom z Maďarska a Polska, ale např. i z Itálie, kde velká část italské veřejnosti dospěla k přesvědčení, že Evropská unie se k Itálii otočila zády a že aktuální zdravotní krize nedokázala členské země stmelit. Italové jsou přesvědčeni, že se jí povedl pravý opak a ztratili k EU důvěru.

Hnutí SPD od svého založení prosazuje zákon o celostátním referendu, který je vlajkovou lodí hnutí k postupnému nastolení opravdové demokracie. Naneštěstí doposud schválený návrh zákona o celostátním referendu, který prošel v Poslanecké sněmovně druhým čtením, je velmi okleštěný a zcela se rozchází s návrhem, který předložilo naše hnutí. My se ale nevzdáme a i nadále budeme bojovat o to, abychom demokratický a funkční zákon o celostátním referendu prosadili. Naši občané si zaslouží, aby si sami rozhodli, zda si přejí vystoupit z Evropské unie. Za naše hnutí říkáme rozhodně ano, jelikož je EU nereformovatelná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…