Rozvoral (SPD): Liga Mattea Salviniho vítězí v italských regionálních volbách

01.11.2019 14:32

Rostou počty obyvatel v regionech Evropské unie podporující protiimigrační vlastenecké politické strany!

Rozvoral (SPD): Liga Mattea Salviniho vítězí v italských regionálních volbách
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Obyvatelé zemí Evropské unie se právem obávají o svou bezpečnost, kterou mohou narušit především islámští imigranti, jenž se snaží všemi dostupnými způsoby dostat do evropských zemí. Protože tito obyvatelé vidí, že lídři EU tento problém moc neřeší, vkládají svou naději do stran a hnutí bojujících proti nelegální imigraci.

Hnutí SPD se dlouhodobě ohrazuje proti proimigrační politice Evropské unie, kterou prezentují především zástupci Francie v čele s prezidentem Emmanuelem Macronem a Německa v čele s kancléřkou Angelou Merkelovou. Bohužel tuto imigrační politiku EU zastává i naše vláda a v ní především proimigrační a probruselská ČSSD. Naše hnutí SPD bude nadále všemi dostupnými prostředky bojovat proti vstupu islámských imigrantů do naší republiky a děkuje svým voličům a příznivcům za podporu.

Vrcholní představitelé EU se spoléhají, že nelegální imigrace bude v budoucnu klesat, až se dostane na takovou míru, která bude pro země EU přijatelná. To je ale naivní představa a už i samotní občané zemí Evropské unie si uvědomují tuto hrozbu, kterou ještě více posílil turecký prezident Erdogan svým nedávným prohlášením, že může otevřít hranice imigrantům, aby se dostali do Evropy. Spoléhat se pouze na to, že za tuto službu ostrahy hranic platí Evropská unie Turecku značné finance, a proto Turci tyto hranice neotevřou, je nezodpovědné. I z tohoto důvodu rostou v zemích Evropské unie preference vlasteneckým stranám a hnutím, které se snaží bojovat proti nelegální imigraci. Jako příklad uvedu nedávné Regionální volby v italské Umbrii a zemské volby ve východoněmeckém Durynsku.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Nedělní regionální volby v Umbrii ve střední Itálii s přehledem vyhrála koalice středopravicových stran v čele s protiimigrační a vlasteneckou Ligou Mattea Salviniho, která tak ukázala, že má stále největší podporu Italů i přesto, že je nyní opoziční stranou. I když voliči v Umbrii tvoří jen asi 1,5 procenta celkového voličstva v Itálii, ukazují jejich preference stále rostoucí oblibu Ligy, která se stala nejsilnější jednotlivou stranou s 37 procenty hlasů. Druhá (daleko za ní) skončila v tradičně k levici inklinujícím regionu Demokratická strana s 22 procenty hlasů a Hnutí pěti hvězd získalo pouhých sedm procent hlasů. Novou guvernérkou Umbrie se stane společná kandidátka pravicové koalice Donatella Teseiová z Ligy, podpořená konzervativními Bratry Itálie a hnutím Forza Italia bývalého premiéra Silvia Berlusconiho, kteří společně získali v regionálním hlasování 57,5 ??procenta. Jak je vidět, Italové stále důvěřují Matteu Salvinimu a dávají mu to čím dál více najevo. V reakci na výsledky regionálních voleb v Umbrii Salvini uvedl, že výsledky těchto regionálních voleb lze vztáhnout na celou zemi a kritizoval současnou italskou vládu pod vedením Giuseppa Conteho, že nereprezentuje italské občany. Pravicový tábor pod vedením Mattea Salviniho letos rovněž zvítězil v místních volbách v regionech Basilicata, Abruzzo, Piemont a na Sardinii. V současné době si opoziční Liga v celostátních průzkumech udržuje více než třiceti procentní voličskou podporu.

Ten samý den, kdy proběhly regionální volby v Umbrii, se konaly zemské volby ve východoněmeckém Durynsku, v rámci kterých skončila druhá výrazně posílená protiimigrační a vlastenecká Alternativa pro Německo (AfD) se ziskem 23,4 procenta. Je to více než dvojnásobek toho, co získala AfD před pěti lety (10,6 procent). Letošní zemské volby v Durynsku poprvé vyhrála strana Levice se ziskem 31 procent hlasů a až třetí skončili křesťanští demokraté (CDU) kancléřky Angely Merkelové, kteří si s 21,8 procenta značně pohoršili.

Hnutí SPD blahopřeje svým partnerským vlasteneckým stranám, se kterými prosazuje společné zájmy v rámci Evropského parlamentu ve frakci Identita a demokracie k regionálním volebním výsledkům a věří, že budou volební výsledky protiimigračních vlasteneckých politických stran v celé Evropě narůstat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…