Rozvoral (SPD): Nechceme v České republice žádného nelegálního imigranta!

08.08.2023 16:03 | Komentář

Jen naivní člověk by předpokládal, že klesnou počty imigrantů, kteří se snaží nelegálně přes Českou republiku dostat do Německa. Zatím je naše republika brána hlavně jako tranzitní země, přes kterou k nám imigranti přicházejí.

Rozvoral (SPD): Nechceme v České republice žádného nelegálního imigranta!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD má v otázce nelegální imigrace zcela jasno od samého počátku. Boj proti jejímu zamezení je jednou z hlavních priorit programu našeho hnutí, a proto odmítáme jakékoli kvóty na přerozdělování nelegálních imigrantů do České republiky, i placení výpalného za ně. Je to právě Fialova pětikoaliční vláda, která podporuje „Migrační pakt EU“ a odmítá se postavit na stranu Polska a Maďarska, které ho naopak nechtějí přijmout. Podle hnutí SPD je vnitřní a vnější bezpečnost spolu se zajištěním spravedlnosti základní a nezbytnou funkcí státu. Musíme mít jako suverénní stát výhradní právo rozhodovat o tom, kdo u nás bude žít a komu poskytneme pomoc. Nechceme v naší republice žádného nelegálního imigranta, stejně tak jako řada našich občanů.

Policejní statistiky uvádějí, že od 1. ledna do 25. července tohoto roku bylo na našem území zadrženo 1.022 imigrantů a 121 převaděčů. Většina imigrantů pocházela ze Sýrie. Naší republikou projíždějí jako zemí tranzitní, jejich cílovou destinací je převážně Německo. V rámci tohoto tranzitu využívají různé dopravní prostředky – osobní automobily, vlaky nebo autobusy. Policie České republiky koná pouze namátkové akce nebo reaguje na hlášení občanů.

Zmíním tři případy záchytu imigrantů v České republice v rozmezí 6 dnů měsíce července tohoto roku. Dne 21. 7. zajistili policisté deset nelegálních imigrantů původem ze Sýrie, v osobním autě na Pražském okruhu. Čtyřicetiletého řidiče policisté podezírají z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu hrozí až dvouleté vězení. Dne 25. 7. kolem osmé hodiny ráno zastavila policie před sjezdem na Barrandovský most ve směru na dálnici D5 čtyři auta s 16 imigranty. Dne 26. 7. středočeští celníci na dálnici D1 pronásledovali osobní auto, které převáželo devět imigrantů z Turecka. Řidič ujížděl rychlostí 150 kilometrů v hodině a zběsilou jízdou ohrožoval sebe a okolí, následně z dálnice odbočil do obce Psáře, kde boural, a posádka se snažila uprchnout. Hlídka celníků za pomoci donucovacích prostředků zadržela část prchajících pasažérů vozidla. Při součinnosti s příslušníky Policie ČR pak za pomoci služebního psa a policejního vrtulníku vypátrali další osoby uprchlé z ujíždějícího vozidla.

Hnutí SPD říká jasné NE nelegální imigraci. Je nutné zavést systémovou obnovu kontroly českých státních hranic. Další podmínkou, jak zastavit imigraci do ČR, je vystoupení České republiky z EU a nastolení vlastní imigrační a azylové politiky.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…