SPOZ: Neotáčíme se k lidem zády a pomáháme jim

24.06.2013 13:15

Zemanovci pomohli povodněmi postižené Základní škole ve Štěchovicích.

SPOZ: Neotáčíme se k lidem zády a pomáháme jim
Foto: spoz.cz
Popisek: Zemanovci pomohli povodněmi postižené ZŠ ve Štěchovicích

Základní škola ve Štěchovicích ve Středočeském kraji nezažila povodeň poprvé. I letos v červnu nezůstala vodě ušetřena a hladina dosáhla výšky téměř 1,5 metru. "Zaplaveno bylo celé přízemí, veškeré sociální zařízení, voda zničila speciální podlahu v tělocvičně" okomentovala situaci ředitelka školy Hana Králíková. I ona se stejně jako celý učitelský sbor snažila před vodou zachránit, co šlo. "Nosili jsme nábytek a pomůcky do horního patra, ale některé věci už jsme odstěhovat nestačili. Ten pocit, kdy voda stoupá a člověk je proti tomu bezmocný, bychom nikomu nepřáli" dodala ředitelka školy. Škola tak využívá současného teplého počasí a vysouší stěny a chystá se na novou podlahu a omítky.

Dar přijel do Štechovic předat Vladimír Kruliš, místopředseda SPOZ. "Když jsem viděl ty hromady narychlo odstěhovaného nábytku, zničené stěny a podlahy, cítil tu všudypřítomnou vlhkost ze zdí, ale zároveň viděl odhodlání vedení školy si s tím poradit, potěšilo mě, že jsme se rozhodli peníze od našich členů věnovat právě sem" řekl Kruliš.

Peníze se také rozhodli shromáždit jinak než jiné politické strany. "Nechtěli jsme ukousnout z rozpočtu strany a dát dar, na kterém jsme se sami nepodíleli. Proto nám chvíli trvalo, než jsme po desetikorunách a stokorunách od našich členů tuto pomoc vybrali, ale o to cennější je - podíleli se všichni, členové v důchodovém věku i studenti, kteří počítají každou korunu. Přesto neváhali a pomohli. Toho si moc vážíme." dodal Kruliš při předávání daru.

Ředitelka školy Hana Králíková se ve Štechovicích narodila, místní základní školu studovala, dlouhá léta zde učila a nyní je ředitelkou celé školy. Zná tak opravdu každý kout, škola je její srdeční záležitostí a ani na okamžik nezapochybovala, že by šla učit jinam, kde povodně nehrozí.

Právě této škole se politická rada Strany práv občanů - zemanovci rozhodla předat tento finanční dar. "Nepokryje veškeré náklady, ale jistě pomůže a úsměvy dětí, které opravenou školu po prázdninách navštíví, jsou tou největší odměnou. Děkujeme všem našim členům, kteří přispěli. Je to důkaz, že se neotáčíme k lidem zády a pomáháme jim." dodal Zdeněk Štengl, předseda Strany práv občanů - zemanovci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.