STAN: Hejtmanka Pokorná Jermanová chce odvolat většinu zástupců opozice ve výboru regionální rady ROP

24.01.2018 21:56

Zastupitelstvo Středočeského kraje bude na svém pondělním zasedání 29. ledna projednávat návrh hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) na odvolání členů Výboru regionální rady ROP Střední Čechy za STAN, ODS a TOP 09.

STAN: Hejtmanka Pokorná Jermanová  chce odvolat většinu zástupců opozice ve výboru regionální rady ROP
Foto: STAN
Popisek: STAN

Hejtmanka tak reaguje na nedávné rozhodnutí tohoto krajského orgánu, který neschválil vynětí farmy Čapí hnízdo z evropského financování právě hlasy zastupitelů zmíněných stran.

Tyto strany dosud držely ve výboru většinu, konkrétně devět z patnácti křesel.

Starostové a nezávislí respektují změnu koalice na kraji a v tomto ohledu připouštějí, že by se to mělo odrazit i ve složení tohoto klíčového výboru.

„Respektujeme poměrné zastoupení ve volených orgánech kraje. Navrhujeme proto, aby STAN, ODS a TOP 09 měly ve výboru nově pouze sedm křesel proti osmi zástupcům současné koalice,“ navrhuje šéf středočeských zastupitelů za STAN Věslav Michalik. „Náš návrh zní, aby jedno křeslo ztratila ODS a druhé právě Starostové. “ doplnil.

Výbor regionální rady Regionálního operačního programu (ROP) Střední Čechy v lednu neschválil vynětí farmy Čapí hnízdo z evropského financování. Proti vynětí projektu hlasovali všichni zastupitelé STAN. Ti trvali na tom, aby projekt Čapí hnízdo z evropského financování vyjmut nebyl, jakkoli doporučení Ministerstva financí je opačné. Zároveň požadují, aby na základě zprávy Evropského úřadu pro boj proti podvodům OLAF bylo s příjemcem dotace zahájeno řízení o vrácení do státního rozpočtu.

Kvůli padesátimilionové dotaci pro rekreační a konferenční areál Čapí hnízdo obvinila policie premiéra Andreje Babiše (ANO) a prvního místopředsedu ANO Jaroslava Faltýnka. Oba požádali o vydání k trestnímu stíhání, což vzápětí mandátový a imunitní výbor poslanecké sněmovny odhlasoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.