Šarapatka (BPP): Další úlet Miroslava Kalouska

01.09.2016 10:42

Předseda TOP 09 naletěl provokaci s doněckým samozvaným (ne)konzulátem.

Šarapatka (BPP): Další úlet Miroslava Kalouska
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek se  v dnešním tisku rozhořčuje nad tím, že obdržel pozvánku na otevření takzvaného konzulátu Doněcké lidové republiky.

Také jsem tuto pozvánku obdržel, ale na rozdíl od Miroslava Kalouska jsem se jí jen zasmál a hodil do koše, neboť se jedná buď o recesi ve stylu skupiny Ztohoven nebo o malicherný a primitivní pokus o zviditelnění.

Pan Kalousek totiž evidentně neví, co taková instituce konzulátu obnáší, jinak by tak hloupě nenaletěl a nesnížil by se k směšnému výlevu emocí.

Opravdický konzulát je totiž podle mezinárodního práva zastupitelský úřad, který zastupuje svou zem (vysílající stát) v jiné zemi (přijímající stát) v oblasti obchodu, hospodářsví, vědecké spolupráce a dopravy a mimo to je pověřen vízovými, pasovými a přistěhovaleckými záležitostmi. Na politickém poli nemá konzulát, na rozdíl od velvyslanectví žádnou pravomoc.

A protože Doněcká lidová republika neexistuje, nemůže s ní ČR navázat diplomatické styky a nemůže  proto ani mít v ČR konzulát.

V Ostravě se proto může otevírat maximálně kancelář nějaké s.r.o. nebo o.p.s., kterou si může založit a pojmenovat po svém absolutně každý. Může si ji  založit, třeba u sebe na zahradě, i pan předseda Kalousek a pojmenovat ji také podle svého.

 Nejde tedy o  dehonestaci a selhání české diplomacie a další mezinárodní ostudu České republiky, jak pan Kalousek píše, ale výhradně jeho vlastní. Když už neví,  mohl by  se alespoň zeptat. Má přece v partaji bývalého ministra zahraničí, co rád bombarduje Bělehrad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.