Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích pátý: Porušení jednacího řádu ZM

17.09.2022 15:39

Demokrata poznáte ne podle toho, že se sám za demokrata prohlašuje, ale podle toho, jak se chová a jak dodržuje zákony a principy demokratické politiky. Arogance moci jde vždy proti demokraciii a spravedlbosti.

Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích pátý: Porušení jednacího řádu ZM
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Současná radniční koalice se snaží protlačit své zájmy, i když svým postupem vědomě poruší jednací řád ZM, který si na začátku funkčního období sama schválila. Tak se stalo například při hlasování o prodeji pozemků Nad Žlebem jedinému uchazeči. Opozice kritizovala nejen samotnou nízkou cenu za pozemek a žádala znalecký posudek. Ale kritika směřovala i k samotné proceduře pro opakované hlasování, kdy zástupkyně TOP 09 poprvé hlasovala údajně zmatečně.

Nejde jen o porušení schváleného jednacího řádu či o aroganci členů radniční koalice. Jde zejména o upřednostňování zájmů investorů nad zájmy občanů a o snížení příjmů městského rozpočtu. Tyto finance pak scházejí na tolik potřebné investice do dopravní infrastruktury či na rozvoj města. Je záhadou, proč toto jednání současné radniční koalice občanům města nevadí. Vždyť jde o peníze nás všech a zastupitelé města by měli přednostně hájit zájmy obyvatel Uherského Hradiště.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…