Seďa (ČSSD): Politika trochu jinak

01.02.2017 15:09

Každý politik usiluje o důvěru široké veřejnosti. Bez ní totiž nemůže prosazovat svoji vizi a politický program.

Seďa (ČSSD): Politika trochu jinak
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Politické strany i samotní politici se netěší velké důvěře občanů. Přitom politika a politická soutěž politických stran je základ každé demokratické společnosti. Politici, reprezentující politický program, nejsou pouze reprezentanty té které politické strany, ale jsou zástupci občanů a veřejnosti. Ta je nejdůležitějším kontrolním orgánem samotných politiků a je pouze na aktivitě občanské společnosti, jak často a jakým způsobem se zajímá o své politické zástupce a jak kontroluje jejich konání. Tak jako státní majetek není majetkem vlády, tak také městský majetek i jeho rozpočet není majetkem radniční koalice, ale majetkem občanů města. Přitom se sami občané pramálo zajímají, kam jejich peníze jdou, jaké investice se realizují a zda všechny finance směřují ke zlepšení životní úrovně obyvatel a rozvoje města. Proto existují opoziční zastupitelé, aby tuto kontrolu za své spoluobčany prováděli. To je jejich práce i politická zodpovědnost.

Problémem je, že občané jsou málo informováni o činnosti jednotlivých zastupitelů i politických stran. Proto sociální demokraté dlouhodobě usilují o přímé audiovizuální přenosy ze zasedání zastupitelstva města, proto ČSSD prosadila možnost zveřejňovat názory jednotlivých zastupitelů ve Zpravodaji města a na webových stránkách města. Stále se nedaří vyjadřovat své názory v rámci placených informací městem pomocí TV Slovácko, problémy existují i v regionálních médiích. Snahou opozice je také daleko větší a nejen formální zapojení široké veřejnosti do rozhodovacího procesu. Důvodem je povzbudit veřejnost v jejich aktivitě a jejich zájem o věci veřejné.

ing. Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Projekt EU potřebuje vdechnout nový život, proto nabízím vizi pro Evropu

12:12 Gregorová (Piráti): Projekt EU potřebuje vdechnout nový život, proto nabízím vizi pro Evropu

Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová pokřtila na Den Evropy unikátní sborník Vize pro Evropu. D…