Seďa (ČSSD): Pomoc může být i vratná

20.04.2020 18:29

Komentář na facebookovém profilu k navrhovanému navýšení schodku státního rozpočtu.

Seďa (ČSSD): Pomoc může být i vratná
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Dnes bude vláda rozhodovat o navýšení schodku státního rozpočtu na 300 miliard korun, což je jistě pro mnohé nepředstavitelná částka. Já osobně jsem pro cílenou pomoc, ale tato pomoc může být i vratná. A zkušenosti z minulých krizí ukazují, že sice zanikne mnoho živností či firem, ale po krizi zase vznikne daleko větší počet živností a firem. Jen pro příklad jsou to e-shopy, služby rozvážející jídla či zboží apod. Ale o každou službu musí být zájem ze strany spotřebitele. Takže pokud se šeškrtí příjmy zaměstnanců, pak na to doplatí nejen služby, ale i služby veřejné. Česká republika má stále rezervy v počtu zaměstnanců ve službách v porovnání s jinými zeměmi EU. To je výzva pro změny v hospodářství k vyšší přidané hodnotě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: 70 % obcí nespokojených se svým bytovým fondem

15:06 Ministr Bartoš: 70 % obcí nespokojených se svým bytovým fondem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bydlení.