Senátor Antl opět v rychnovské nemocnici

21.06.2014 17:19

Rychnovský senátor a člen Zastupitelstva Královéhradeckého kraje Miroslav Antl 20. června 2014 znovu navštívil rychnovskou nemocnici, aby se osobně sešli se zástupci vedení Oblastní nemocnice Náchod a Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

Senátor Antl opět v rychnovské nemocnici
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Tiskové prohlášení zaměstnanců Oblastní nemocnice Náchod a.s.

Jsme znepokojeni postojem kraje k Oblastní nemocnici Náchod, který se odráží v opakovaném oddalování výstavby a neřešení narůstajících problémů, které z toho vyplývají.

Nejsme přesvědčeni, zda si zástupci kraje uvědomují vážnost situace, kdy může být ohrožen provoz nemocnice i její další existence.

Situaci vyostřila schůzka vedoucích pracovníků nemocnice s hejtmanem a dalšími zástupci kraje dne 3.6.2014. Rozporuplná vyjádření jednotlivých představitelů kraje ke konečnému termínu výstavby jen prohloubila naše obavy.

Další zneklidnění situace přinesl postoj zdravotního výboru kraje, který nepodpořil dofinancování ztrátového provozu z minulých let.

Místo konkrétních návrhů na řešení palčivých problémů se provádějí pouze náhlé personální změny ve vedení nemocnice, které mohou vést k její další destabilizaci.

Vzhledem k nedostatečné komunikaci kraje, a v současné době i holdingu, si nemůžeme být jisti, zda zadáním pro nové vedení nemocnice má být její další rozvoj či útlum.

Našim hlavním cílem je zajištění maximálně kvalitní dostupné péče o pacienty v plném rozsahu.


Senátor JUDr. Miroslav Antl opět v rychnovské nemocnici

Rychnovský senátor a člen Zastupitelstva Královéhradeckého kraje Miroslav Antl dnes, tj. 20 června 2014 společně se svým asistentem panem Mgr. Miroslavem Hofmannem znovu navštívili rychnovskou nemocnici, aby se osobně sešli se zástupci vedení Oblastní nemocnice Náchod a Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

Předmětem jednání bylo včerejší tiskové prohlášení, zveřejněné na webových stránkách ON NA, k němuž se připojují i zaměstnanci ON RK.

Podle vyjádření náchodských a rychnovských vedoucích lékařů hrozí akutní nebezpečí ohrožení řádného provozu těchto nemocnic, a to zejména v souvislosti s nástupem nového předsedy představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s. MUDr. Jiřího Skřivánka, MBA. a údajných jeho výrocích o plánovaném omezení provozu v těchto nemocnicích a dokonce i zrušení některých oddělení. Takováto direktivní a neuvážená prohlášení mohou totiž narušit poskytování řádné zdravotnické péče. Lékaře obou nemocnic údajně velmi pobouřilo i vystoupení vedení Královéhradeckého kraje a zejména jeho hejtmana pana Bc. Lubomíra France.

Senátor Miroslav Antl situaci v Oblastní nemocnici v Rychnově nad Kněžnou sleduje od počátku, tj. od nástupu do své funkce senátora a intenzivně se jí zabývá jako člen Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Ostatně byl to právě on, který si jako podmínku svého podpisu koaliční smlouvy mezi ČSSD a KSČM dal právě zachování komplexní zdravotnické péče v ON RK (viz článek „Senátor Miroslav Antl prosadil upřesnění Koaliční smlouvy“ ze dne 6.11.2012). Rovněž tak nejistá situace v ON RK byla jedním z důvodů, proč se rozhodl člen Zastupitelstva KHK JUDr. Miroslav Antl opustit Klub zastupitelů ČSSD a po personální výměně v čele KZ ČSSD a ujištění, že lékařská péče v ON RK zůstane zachována, v Klubu zůstal. K zásadnímu stabilizačnímu kroku došlo i na narychlo svolané mimořádné schůzi členů Klubů zastupitelů ČSSD a KSČM dne 12.1.2014, kde bylo jednoznačně potvrzeno, že všichni členové obou Klubů, tedy většina členů Zastupitelstva KHK, trvá na zachování stávající lékařské péče ve všech nemocnicích, řízených KHK. To je ostatně v souladu právě s koaliční smlouvou.

Aktuální informace o chování a jednání nového předsedy představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s. Jiřího Skřivánka jsou velice znepokojivé a ohrožují řádný chod v označených zdravotnických zařízeních.

Proto senátor Miroslav Antl jako člen Zastupitelstva KHK ještě dnes písemně požádal pana hejtmana KHK, aby se pondělní schůze Zastupitelstva KHK osobně zúčastnil i předseda představenstva ZH KHK Jiří Skřivánek a objasnil svoje chování, situaci v ZH i svou vizi do budoucna (má-li jakou)…

Ještě večer pan hejtman (a náchodský senátor) Bc. Lubomír Franc vstřícně písemně potvrdil osobní účast Jiřího Skřivánka na zasedání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje v pondělí dne 23. června 2014 v 11.00 hodin.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce