Senátor Bazala: 590 miliard pro Česko

23.01.2023 14:27 | Komentář

Skvělá zpráva ze senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí. Pro Česko je totiž připravena částka 590 miliard z Modernizačního fondu a Národního plánu obnovy!

Senátor Bazala: 590 miliard pro Česko
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Josef Bazala

Peníze z obou fondů jsou určeny na rozvoj v důležitých oblastech. Finanční prostředky z Modernizačního fondu jsou určeny především na dekarbonizaci energetiky (snižování množství emisí uhlíku) a budování elektráren využívající obnovitelné zdroje (fotovoltaické nebo větrné elektrárny) nebo na zateplení budov, což využijí jak obce, tak občané.O Národním plánu obnovy se mluvilo už během covidu, dnešním hlavním problémem je ale energetická krize. Připravených 210 miliard Kč tak pomůže na energetické úspory veřejných budov, zadržení vody v krajině a v lesích,, regenerace brownfieldů, hospodaření s vodou, výzkum a vývoj technologií 5G, digitalizaci, kybernetickou bezpečnost, zelenou úsporám a další projekty.Teď už nás čeká jen připravit konkrétní podmínky pro jednotlivé dotační tituly a termíny podávání žádostí a peníze pak mohou efektivně začít pomáhat našim obcím a občanům!

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Josef Bazala

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…