Senátor Hilšer: Nebyli ani oběti ani chudáci, ale součástí silových složek

12.08.2023 14:16 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kauze Fremr.

Senátor Hilšer: Nebyli ani oběti ani chudáci, ale součástí silových složek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Marek Hilšer vyvrátil zvěsti o odstoupení z boje o Hrad. Apeloval také na to, aby občané nevolili zlo

Spor o soudce Fremra není sporem o profesní kvalitu jednoho soudce, ale je sporem o nahlížení morální integrity celého soudcovského stavu a celého národa.

Namísto, aby soudci jasně předstoupili před občany a deklarovali, že zákonné bezpráví musí každý člověk odmítnout v každé době, i když to není snadné a vyžaduje to osobní oběť, tvrdí národu, že jejich podíl na komunistických perzekucích je třeba brát jakoby se nic nedělo, protože oni byli chudáci, kteří jen chtěli soudit a dělat kariéry, a proto museli držet ústa a tu a tam se zpronevěřit spravedlnosti.

Nebyli ani oběti ani chudáci, kteří neměli na vybranou, jak se dnes někteří snaží zcela bez reflexe národu vsugerovat.

Naopak, byli součástí silových složek státu, jako SNBáci a vojáci, kterých se každý bál. Jejich rozhodnutí podílet se na tom všem bylo svobodné.

Jejich sebereflexe postrádající postoj, já nic, já muzikant, je destruktivní nejen vůči jejich stavovské cti a důvěře, kterou do nich lidé vkládají, ale je znevážením obětí komunistické justiční zvůle a všech odvážných lidí, kteří se s nespravedlností jen tak nesmířili a na úkor svých kariér a vlastního prospěchu se proti ní postavili.

Na místo, aby v těchto chvílích jejich špičky předstoupily před občany, omluvily se za nespravedlnost, kterou páchaly, a požádaly je o odpuštění, slyšíme trapné výtáčky a tvrzení, že 35 po revoluci je pozdě na to, abychom se touto věcí zabývali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…