Senátor Hilšer: Po ruském barbarství nezůstává kámen na kameni

06.04.2023 14:01 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.

Senátor Hilšer: Po ruském barbarství nezůstává kámen na kameni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Marek Hilšer vyvrátil zvěsti o odstoupení z boje o Hrad. Apeloval také na to, aby občané nevolili zlo

Okupace Krymu a dalších částí Ukrajiny Ruskem netrvá rok, ale devět let. Dnes jsem se s kolegy Jaromírou Vítkovou a Davidem Smoljakem setkali s Anastasií Hriško z Chersonu a dalšími, kteří monitorují humanitární situaci a organizují pomoc na okupovaných a nově okupace zbavených územích. Po ruském barbarství nezůstává kámen na kameni. Zničená infrastruktura, elektrické a vodovodní sítě, ukradená technika a veškeré vybavení, které vůbec ukrást lze: počítače, přístroje z nemocnic a vybavení škol, sanitky, auta i traktory. Na místě naopak zůstávají miny, na polích i kolem silnic a cest. Ukrajinská armáda prozatím osvobodila 30 % území chersonské oblasti a jen desetina osvobozeného území byla odminována. Zaminovaná pole nelze obdělat a po zaminovaných cestách se nemohou vrátit uprchlíci. Ještě horším ruským zločinem jsou však únosy dětí do Ruska a na Krym. Z chersonské oblasti bylo uneseno až 32 tisíc dětí, sirotků, ale i dětí z nemocnic a těch, které poslali rodiče na ozdravné pobyty, ze kterých se však už děti nikdy nevrátily. Únosy dětí jsou válečným zločinem a aktem genocidy. Nezastaví ji nic jiného než porážka Ruska a osvobození celé Ukrajiny včetně Krymu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Názor, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuserybářík , 06.04.2023 14:32:16
Po americkém barbarství(Vietnam,Irák,Avganistán, Sýrie,Srbsko) ,4.miliony mrtvých včetně žen a dětí jednou ,tolik zmrzačených a pan hloupý Hilšer ,který ne a ne nabrat špetku rozumu pindá nesmysly.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.