Senátor Hraba: Proč tolik „hejtů“ na rybáře Jakuba Vágnera?

08.01.2024 13:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Jakuba Vágnera.

Senátor Hraba: Proč tolik „hejtů“ na rybáře Jakuba Vágnera?
Foto: Zdeněk Hraba
Popisek: Zdeněk Hraba

Proč tolik „hejtů“ na rybáře Jakuba Vágnera?

To protože někteří falešní a domnělí majitelé „těch jediných správných názorů“ trpí neustálou potřebou uměle vytvářet z druhých nepřítele. Nechtějí o názorech diskutovat, chtějí ty druhé, jejichž názory jsou podle nich „závadné“, zničit.

A pak si ti stejní, kteří neustále štvou proti druhým, stěžují, že je společnost rozeštvaná. Přitom to jsou oni, kdo ji víc a víc rozeštvává.

Jakub Vágner ve svém přání do nového roku nenapsal nic, co by snad ani náznakem mohlo být považování za kontroverzní, či dokonce extrémní. Tedy pevně doufám, že to, co napsal, není ještě považováno za kontroverzní. Napsal ve zkratce mimo jiné to, že je naše civilizace v krizi, protože si necháváme krást naši identitu, kulturu, historii a tradice. A také to, že necháváme extrémistické menšiny a ty, kteří nemají respekt k lidskému životu, rozhodovat o většinové populaci.

Ten text přečetl několikrát a nenašel jsem tam nic, co by se nedalo podepsat a co vy naznačovalo nějaký extrém. Naopak text před extrémy varoval.

A snesla se lavina hejtů ze strany mnoha „známých firem“. Začali se pohoršovat nad tím, co (a že snad vůbec) si dovolil pan Vágner napsat. Začali kontrolovat, kdo mu to „lajkuje“ a sdílí. Začali si ten text vykládat po svém. Samozřejmě tak, aby jim do zapadalo do „plánu“ se nad tím rozhořčit. Začali nálepkovat, začali útočit.

Protože o tom jim jde. Ne o diskuzi, ale o uspokojení vlastní potřeby se naštvat a vytvořit si dalšího nepřítele v řadě. Vytvořit si nepřítele a bojovat proti člověku, který nikomu a ničemu neškodí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…