Senátor Hraba: Zelení se tak krásně odkopali

09.11.2023 20:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k diskusi o milionových dotacích ze státního rozpočtu pro neziskovku Organizace pro pomoc uprchlíkům

Senátor Hraba: Zelení se tak krásně odkopali
Foto: Zdeněk Hraba
Popisek: Zdeněk Hraba

Pana spolupředsedu Zelených Michala Berga na X (twitteru) rozčílilo, když jsem poukázal na to, že „Organizace pro pomoc uprchlíkům“, kterou vede jeho spolustraník pan Martin Rozumek, získala na dotacích 327 000 000 Kč. Ano, čtete dobře, 327 milionů korun. Pan Berg pak proti mně použil slovní spojení jako „xenofobní populismus, komunistická tradice a orbanovský útok na neziskovky“.

Anketa

Je srovnání Petra Fialy s Milošem Jakešem přehnané?

3%
95%
hlasovalo: 22006 lidí

Zelení se tak krásně odkopali. Zřejmě jim vadí, když se na veřejnosti diskutuje o (veřejných) informacích, že někdo „sosá z eráru“ takové částky.

Se svojí obhajobou přispěchal i sám pan Rozumek. Ten se odvolává na zprávy OSN a organizací, zaměřujících se na uprchlíky. Ty však ale z logiky věci straní uprchlíkům. Nikdo samozřejmě nepopírá utrpení mnoha lidí, prchajících z domova. Je ale pak na každém státu, zda je přijme. Přijímání nelegálních uprchlíků není žádná povinnost.

Ale hlavně: Pokud chce stát pomáhat s integrací cizinců (a za sebe říkám, že by měl, ale hlavně by měl důsledně kontrolovat to, kdo sem přichází), tak na to existuje odbor na ministerstvu vnitra, na kterém pracují skuteční odborníci.

Opravdu na to není třeba „outsourcovat“ externí organizaci, jejíž představitelé vystupují ve veřejném prostoru promigračně. Integrace uprchlíků má totiž především zohledňovat zájmy daného státu, až poté zájmy lidí, kteří sem přicházejí. A už vůbec není ospravedlnitelných těch 327 milionů korun, to fakt ne.

A co jiného, než právě vše, související s migrací, by mělo být v rukách státu, a ne v rukou organizací bez odpovědnosti?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu